Sådan løser du tidsrelaterede fejl på sikre websteder

Certifikater, som bruges af sikre websteder (deres adresse starter med "https://"), er kun gyldige for en bestemt tidsperiode. Hvis et websted præsenterer et certifikat med en gyldighed, som ikke passer med din computers tidsindstilling, kan Firefox ikke verificere forbindelsen som værende sikker og vil vise en fejlside.

Den slags problemer kan normalt rettes ved at sørge for, at din computers ur er indstillet med den korrekte dato, klokkeslæt og tidszone. Hvis du oplever problemet, selvom din computer har den korrekte tidsindstilling, kan problemet skyldes en forkert indstilling på webserveren, eller at certifikatet er udløbet.

Oversigt over tidsrelaterede fejlkoder

Bemærk: En fejlside med meddelelsen Uret i din computer er indstillet forkert betyder næsten helt sikkert, at din computers ur er indstillet forkert. Nogle tidsrelaterede fejl vil vise en fejlside med meddelelsen Advarsel: Mulig sikkerhedsrisiko, som beskrives i denne artikel. Ved andre tidsrelaterede fejl får du vist en fejlside med meddelelsen Sikker forbindelse mislykkedes eller Oprettede ikke forbindelse: Muligt sikkerhedsproblem, som du kan læse om i denne artikel.

Fx67YourComputerClockIsWrong

Klik på knappen Avanceret… på fejlsiden for at se fejlkoden. De følgende fejlkoder angiver, at den sikre forbindelse ikke kunne oprettes på grund af en tidsrelateret fejl:

SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE
SEC_ERROR_EXPIRED_ISSUER_CERTIFICATE
SEC_ERROR_OCSP_FUTURE_RESPONSE
SEC_ERROR_OCSP_OLD_RESPONSE
MOZILLA_PKIX_ERROR_NOT_YET_VALID_CERTIFICATE
MOZILLA_PKIX_ERROR_NOT_YET_VALID_ISSUER_CERTIFICATE

Teksten på fejlsiden vil advare dig om, at din computers tidsindstilling sandsynligvis er forkert og vise dig den dato og klokkeslæt, som din computer bruger. Hvis det ikke er den rigtige dato og klokkeslæt, skal du indstille computerens ur til den korrekte tid som beskrevet nedenfor. Selv hvis den viste dato og klokkeslæt er korrekt, bør du kontrollere, om du har valgt den korrekte tidszone i din computers tidsindstillinger.

Indstil din computers ur

Tidsrelaterede fejl på sikre websteder, der skyldes forkerte tidsindstillinger, kan rettes ved at indstille computerens ur med den korrekte dato, klokkeslæt og tidszone:. Skift din computers dato og klokkeslæt via uret på proceslinjen i Windows eller følg denne vejledning:

1. Klik på startknappen, eller tryk på Windows-tasten Windows Key.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik på Tid og sprog.
  4. I afsnittet Dato og klokkeslæt kan du se de aktuelle indstillinger for computerens dato og klokkeslæt. Klik på knappen Skift under Skift dato og klokkeslæt for at ændre indstillingerne, eller klik på rullemenuen Tidszone.
    Hvis din computer er opsat til automatisk at håndtere tidsindstillingerne, kan du ikke foretage manuelle ændringer.
  5. Luk indstillingsvinduet, når du har foretaget dine ændringer.

1. Klik på flisen Skrivebord på startsiden for at åbne skrivebordsvisningen.
  2. Placér musemarkøren i det nederste højre hjørne af skærmen for at få adgang til amuletterne.
  3. Klik på Kontrolpanel på amuletten Indstillinger for at åbne kontrolpanelet.
    Control Panel - Win8
  4. Klik på Klokkeslæt, sprog og område, og klik så på Dato og klokkeslæt.
  5. I vinduet der åbnes, kan du se de aktuelle indstillinger for computerens dato og klokkeslæt. Klik på knappen Skift dato og klokkeslæt eller Skift tidszone for at skifte dine tidsindstillinger.
  6. Afslut ved at klikke på knappen OK.
  1. Klik på startknappen, eller tryk på Windows-tasten Windows Key.
  2. Klik på Kontrolpanel.
    Control Panel - Win7
  3. Klik på Klokkeslæt, sprog og område, og klik så på Dato og klokkeslæt.
  4. I vinduet der åbnes, kan du se de aktuelle indstillinger for computerens dato og klokkeslæt. Klik på knappen Skift dato og klokkeslæt eller Skift tidszone for at skifte dine tidsindstillinger.
  5. Afslut ved at klikke på knappen OK.
  1. Klik på Apple-menuen, og klik så på Systemindstillinger.
  2. Klik på Dato & tid.
  3. Du kan se de aktuelle indstillinger for computerens dato og klokkeslæt på det åbnede panel. For at kunne ændre indstillinger skal du først deaktivere Indstil dato og tid automatisk, indtast herefter dato og klokkeslæt, og klik på knappen Gem.
  4. Klik på fanebladet Tidszone for at kontrollere dit valg af tidszone. For at kunne ændre tidszone, skal du først deaktivere Indstil tidszone automatisk vha. den aktuelle placering, klik herefter på din aktuelle placering på kortet, og vælg den nærmeste by i rullemenuen.
  5. Luk vinduet, når du har foretaget de ønskede ændringer.

Læs mere i Apples artikel Hvis dato eller tid er indstillet forkert på din Mac.

Bemærk: Hvis din computers ur nulstilles, hver gang du slukker computeren, så tyder det på, at CMOS-batteriet på bundkortet er dødt. Computerens manual vil sandsynligvis indeholde en vejledning til udskiftning af computerens batteri.

Kontakt webstedets ejer

Hvis du får tidsrelaterede fejl på et websted, selvom dine tidsindstillinger er korrekte, så kontakt webstedets ejer og informér dem om problemet.