Se PDF-filer i Firefox uden at hente dem

Denne artikel kan være forældet.

Der er foretaget en vigtig ændring i den engelske artikel, som denne er baseret på. Indtil denne side er opdateret, kan du måske få nytte af denne artikel: View PDF files in Firefox or choose another viewer

Firefox indeholder en PDF-fremviser, der kan vise PDF-filer på et faneblad. Denne artikel fortæller, hvordan du bruger den indbyggede fremviser, hvordan du kan rette eventuelle fejl og hvordan du vælger en anden fremviser.

Brug den indbyggede PDF-fremviser i Firefox

Firefox har en indbygget PDF-fremviser, som gør det muligt at se de fleste PDF-filer uden at skulle bruge et eksternt program. Undtagelser fra dette er PDF-filer med en forkert angivet MIME-type. Den indbyggede PDF-fremviser er aktiveret som standard. Når du klikker på et link til en PDF-fil eller på en hentet PDF-fil i panelet Filhentning i Firefox, vil den blive vist med den indbyggede PDF-fremviser.

PDF JS

PDF-fremviserens værktøjslinje

• Vis miniature eller disposition - knappen Sidepanel yderst til venstre vil åbne et sidepanel med miniaturebilleder af dokumentets sider. Nogle dokumenter vil også have en dispositionsvisning tilgængelig. Sidepanelet gør det let at navigere gennem et langt dokument.
    PDF Thumbnails
  • Side op og ned eller hop direkte til en side - Du kan bruge pilene op og ned til at bladre gennem et dokument, eller du kan indtaste et sidetal for at springe til den ønskede side.
    PDF Pager
  • Zoom ind og ud på dokumentet - Brug knapperne + og - til at zoome ind og ud eller vælg et zoom-niveau i rullemenuen.
    PDF Zoom
  • Fuldskærmtilstand - Klik på knappen Fuldskærmtilstand for at få PDF-filen til at fylde hele skærmen. Tryk på tasten ESC for at forlade fuldskærmtilstand.
    PDF Fullscreen
  • Udskriv - Klik på knappen Udskriv for at åbne dialogboksen Udskriv.
    PDF Print
  • Hent - Klik på knappen Hent for at hente og gemme PDF-filen på din computer, fx hvis du vil åbne filen i en ekstern PDF-fremviser.
    PDF Download
  • Kopiér aktuel visning - HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på knappen Aktuel visning for at åbne PDF-filen med den aktuelle visning i et andet faneblad eller vindue.
    PDF Copy

PDF-fremviserens tastaturgenveje

Handling Genvej
Næste side N, J, eller Page Down
Forrige side P, K, eller Page Up
Zoom ind Ctrl + &#43Kommando + &#43
Zoom ud Ctrl + -Kommando + -
Automatisk zoom Ctrl + 0Kommando + 0
Roter med uret R
Roter mod uret Skift + R
Skift til fuldskærmstilstand Ctrl + Alt + PKommando + Alternativ + P
Aktiver/deaktiver håndværktøj H
Flyt fokus til feltet sidenummer Ctrl + Alt + GKommando + Alternativ + G

Fejlsøg problemer med PDF-fremviseren

• PDF-fremviseren kan have problemer med nogle PDF-typer. Det kan resultere i, at den ikke kan vise skrifttyper, farver eller hele dokumentet. Hvis PDF-filen ikke vises korrekt, så klik på knappen Hent i værktøjslinjen øverst til højre på siden for at hente filen, så du i stedet kan se åbne den med dit standardprogram til PDF-filer.

Deaktivér den indbyggede PDF-fremviser og brug en anden fremviser

Du kan bruge en anden PDF-fremviser fra tredjepart i stedet for den indbyggede PDF-fremviser i Firefox. Sådan skifter du fra den indbyggede PDF-fremviser til en anden PDF-fremviser:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt, og rul ned til afsnittet Programmer.
  3. Find Portable Document Format (PDF) i listen, og klik på linjen for at markere den.
  4. Klik på pilen i kolonnen Handling i den pågældende linje og vælg den PDF-fremviser i rullemenuen, du ønsker at bruge.
    Fx76Applications-PDF-Macapplications-fx57-pdfFx61Applications-pdf-win7Fx77Applications-PDF-MacFx78Applications-PDFFx78Applications-PDF-Win
Bemærk: Når Vis sammendrag i FirefoxÅbn i Firefox er den valgte handling, bruges den indbyggede PDF-fremviser.

Indstil Firefox til at spørge om, hvad den skal gøre med PDF-filer

Hvis du vil have Firefox til altid at spørge dig om, hvad den skal gøre med PDF-filer, skal du følge ovenstående trin for at ændre handlingen for Portable Document Format (PDF), bortset fra, at du skal vælge Spørg altid i rullemenuen. Næste gang du klikker på et link for at hente en PDF-file, vil Firefox spørge dig om, hvad den skal gøre med filen. Du kan vælge at åbne den med den indbyggede PDF-fremviser i Firefox, åbne den med en anden PDF-fremviser eller du kan vælge at gemme filen.

Fx78openingPDF-AlwaysAsk

For mere information, læs artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil.

Brug en PDF-fremviser fra tredjepart til hentede PDF-filer

Du kan vælge at have den indbyggede PDF-fremviser i Firefox som standard til visning af PDF-filer i browseren, men åbne hentede PDF-filer med et program fra tredjepart. Sådan åbner du en PDF-fil, du har hentet med Firefox, med et program fra tredjepart:

1. Klik på filhentnings-ikonet download icon 57 ved siden af adressefeltet for at åbne panelet Filhentning.
  2. Højreklik på mappe-ikonet WinDownloadFile ud for PDF-filen og vælg Åbn hentningsmappe.Hold tasten Ctrl nede, mens du klikker (klik med to fingre) på ikonet med forstørrelsesglasset MagnifyingGlass ud for PDF-filen og vælg Vis i Finder.
  3. HøjreklikCtrl-klik på filen i hentningsmappen, vælg Åbn med, og vælg så din foretrukne PDF-fremviser.