Lokalt lager

Websteder kan gemme data i form af filer på din computer. Det hjælper webstedet med at køre hurtigere, og det forhindrer informationer i at gå tabt, hvis du mister din internetforbindelse. Du kan se, hvor meget plads, der bruges, og du kan slette alle gemte filer eller filer fra bestemte websteder, ligesom du kan forhindre eller tillade hvert enkelt websted at gemme filer.

Åbn indstillinger for cookies og websteds-data

Sådan får du adgang til indstillinger for cookies og websteds-data i Firefox:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og find afsnittet Cookies og websteds-data.
CookiesandSiteD

Slet cookies eller websteds-data for enkelte websteder

1. Klik på knappen Håndter data… i afsnittet Cookies og websteds-data. Du får nu vist en liste over websteder, og hvor meget de hver især har gemt på din computer.
    Fx115CookiesAndSiteData-ManageData
  2. Klik på det websted, du vil fjerne, og klik så på knappen Fjern det valgte (eller klik på knappen Fjern alle for at fjerne alle cookies og websteds-data).
  3. Klik på knappen Gem ændringer for at afslutte.

For mere information om rydning af cookies for enkelte (eller alle) websteder, læs artiklen Slet cookies for at fjerne oplysninger som websteder har placeret på din computer.

Ryd data gemt af alle websteder

1. Klik på knappen Ryd data… i afsnittet Cookies og websteds-data.
    Fx115CookiesAndSiteData-ClearData
  2. Sæt flueben ud for den type information, du vil rydde:
    • Cookies og websteds-data (for at fjerne login-status og webstedsspecifikke indstillinger)
    • Cached web-indhold (for at fjerne gemte billeder, scripts og andet cached indhold)
  3. Klik på knappen Ryd.

For mere information om rydning af cached webstedsindhold i Firefox, læs artiklen Sådan ryddes Firefox' cache.

Tillad eller blokér, at websteder gemmer data

Du kan indstille Firefox til altid at tillade eller blokere, at bestemte websteder gemmer data. Du kan også tillade, at et websted kun gemmer data for en enkelt session.

1. Klik på knappen Håndter undtagelser…… i afsnittet Cookies og websteds-data.
    Fx115CookiesAndSiteData-ManageExceptions
  2. Indtast den præcise adresse på det websted, du vil tillade eller blokere, eller markér webstedet, hvis det allerede er på listen.
  3. Klik på knappen Bloker, Tillad for session eller Tillad.
  4. Klik på knappen Gem ændringer for at afslutte.

Læs disse artikler for yderligere information: