Løsning på fejlmeddelelsen "Opdatering mislykkedes"

Firefox indeholder en funktion til automatisk at kontrollere for opdateringer, og du vil så blive informeret, når der en opdatering.

Hvis funktionen til den automatiske kontrol svigter, vil du få vist meddelelsen Opdatering mislykkedes. Denne artikel indeholder mulige løsninger, og forklarer, hvordan du kan opdatere Firefox manuelt.

Manuel opdatering

Du kan manuelt hente og installere den nyeste version af Firefox oven i den eksisterende version. Læs nærmere i artiklen Installation af Firefox i WindowsInstaller Firefox på LinuxInstallation af Firefox på en Mac.

Kontrollér, om der er opdateringer, efter en genstart af computeren

Det er muligt, at et andet program eller en hængende session af Firefox kan genere opdateringsprocessen. Deler du computer med andre, og der er en kørende version af Firefox i deres brugerkonto, kan det også genere opdateringsprocessen. Den nemmeste løsning til at rette dette problem er at genstarte computeren og så få Firefox til at kontrollere, om der er opdateringer. Når computeren er blevet genstartet:

1. Start Firefox.
  2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Hjælp.Klik på menuknappen Fx57Menu, og klik så på Fx57HelpHjælp.Klik på menuen Firefox på menulinjen.
  3. Klik på Om Firefox. Firefox vil nu kontrollere, om der er opdateringer.

Luk andre programmer

Nogle af de programmer, der kan genere opdateringsprocessen i Firefox, kan blive startet sammen med computeren. Det vil i så fald ikke hjælpe at genstarte computeren som nævnt ovenfor. Hvis du stadig oplever problemet med at opdatere efter en genstart, så prøv at deaktivere programmer, der kan genere. Spybot TeaTimer og Logitech QuickCam-programmer er kendt for at kunne genere opdateringsfunktionen.

Kør som administrator

Hvis du bruger Windows 7 eller nyere:

1. Genstart computeren, så du er sikker på, at du ikke har en Firefox-proces kørende.
  2. Højreklik på ikonet til at starte Firefox, så du får åbnet genvejsmenuen.
  3. Klik på Kør som administrator. Hvis dialogboksen Kontrol af brugerkonti åbnes, skal du klikke på knappen Ja.

Hvis dette ikke løser problemet, skal du genstarte computeren igen. Denne gang skal du finde Firefox' installationsmappe (fx C:\Program Files\Mozilla Firefox eller C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox). Højreklik på ikonet firefox eller firefox.exe, og klik så på Kør som administrator.

Kan du stadig ikke opdatere Firefox? Hvis du bruger en computer, som er stillet til rådighed af din skole eller arbejdsplads, har IT-administratorer mulighed for at låse opdateringer til en specifik version, hvilket forhindrer brugere i at opdaterer programmet. Resultatet er, at når brugere prøver manuelt at opdatere Firefox til en nyere version, vises ingen tilgængelige opdateringer, eller der vises en meddelelse om, at de allerede bruger den seneste version, som fastsat af deres IT-administrator.

Baseret på information fra Software Update (mozillaZine KB)