Live bogmærker - abonner på et websteds nyheder

December 2018: Firefox' indbyggede feed-læser og Live bogmærker er blevet fjernet i Firefox version 64. Læs artiklen Feed reader replacements for Firefox for alternative feed-læsere.

Hvis du ofte besøger bestemte websteder for at kontrollere, om der er kommet nyt indhold, kan du få leveret nyhederne ved hjælp af live bogmærker - uden du behøver at besøge webstederne.

Bemærk: Live bogmærker virker kun med websteder, der tilbyder feeds.

Når et websted tilbyder et feed, kan du abonnere på det i Firefox med et live bogmærke. Firefox kontrollerer hver time, om der er kommet nyt på webstedet, og du kan så se en liste over nyhederne i Firefox, uden du behøver at besøge webstedet.

• Live bogmærker virker med feeds i formaterne RSS, RDF og Atom.

Tilføj et live bogmærke

1. Tryk på tasten Alt på dit tastatur for at få åbnet menulinjen, og klik så på menuen Bogmærker.Klik på menuen Bookmarks på menulinjen.
  2. Hvis webstedet tilbyder et feed vil menupunktet Abonner på denne side… være aktivt. Klik på det.
    Live bookmarks 47 1subscribe 57subscribe feed mac 57
  3. Vælg mellem feeds og kommentarer (hvis de er tilgængelige).
  4. Klik på knappen Abonner nu på siden, der åbnes.
    Live bookmarks 47 2
  5. Angiv et navn til dit live bogmærke, og vælg, hvor det skal gemmes. Som standard vil det blive gemt på bogmærkelinjen. Klik på Abonner.
    Live bookmarks 29 3
  6. Dit live bogmærke er nu blevet oprettet på den valgte placering.
Tip: Du kan tilføje en abonnér-knap FxSubscribeButton til din værktøjslinje eller menu (knappen vil være nedtonet, hvis det aktuelle websted ikke tilbyder et feed). Læs mere i artiklen Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer.

Vis live bogmærker

Live bogmærker gemmes som en mappe på din bogmærkelinje eller i din bogmærkemenu - ligesom almindelige bogmærker.
Live Bookmarks 29 viewfeed toolbar 57

• Klik på bogmærket for at få åbnet en undermenu med nyhederne fra feedet.
  • Hvis du vil læse en af nyhederne, skal du blot klikke på dens menupunkt på undermenuen.
    • Hvis du vil åbne webstedets forside, kan du klikke på Åbn feed-navn (fx Åbn "The Mozilla Blog").
Hvis du skal bruge et live bogmærkes URL, så højreklikhold tasten Ctrl nede mens du klikker på bogmærket og vælg Kopier.

Genindlæs live bogmærker

Live bogmærker genindlæses automatisk hver time, men du kan også genindlæse dem manuelt, hvis du ikke kan vente på næste automatiske genindlæsning: HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på et live bogmærke, og klik så på Genindlæs live bogmærke.

Slet et live bogmærke

Du sletter et live bogmærke på samme måde, som du sletter almindelige bogmærker. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på live bogmærket, og klik så på Slet.

Bemærk: Du kan ikke slette de enkelte elementer på live bogmærkets menu, du kan kun slette hele bogmærket, inklusive alle elementerne på dets menu.