Læsevisning gør det nemt at læse websider

Læsevisning er en funktion, som fjerner alt det unødvendige på en webside, så du kan koncentrere dig om teksten. Læsevisning fjerner fx knapper, reklamer, baggrundsbilleder og videoer. I læsevisning kan du også tilpasse layoutet og temaet, så det passer til lige netop dit behov.

Sådan får du vist en side i læsevisning

1. Hvis en webside kan vises i læsevisning, vil du få vist ikonet Læsevisning Reader view icon - inactive i adressefeltet.
    Fx78URLbar-ReaderViewIconURL bar with Reader view icon highlighted
  2. Klik på ikonet Læsevisning Reader view icon - inactive. Ikonet bliver blåt Reader view icon - active, og websiden vises nu i læsevisning.
Tip: Hvis en side er tilgængelig i læsevisning, kan du også åbne læsevisningen via menulinjen, når menulinjen er aktiveret. (Klik på menuen Vis -> Åbn læsevisning). Alternativt kan du trykke på tasterne Ctrl + Alt + Rtasten F9tasterne Kommando + Alternativ + R for at slå læsevisningen til eller fra.

Tilpas læsevisning

Indstillingerne er tilgængelige til venstre for indholdet:

Reader view settings

Indstillinger for læsevisning:

Fx84RV-exit: Luk læsevisning.
Fx84RV-font: Tilpas layoutet (skrifttype og -størrelse, indholdsbredde og linjeafstand) og temaet (lys, mørk, sepia) i læsevisning.

Fx84RV-listen: Få Firefox til at oplæse en artikel i læsevisning.
Denne knap vil kun være synlig, hvis WindowsmacOSLinux har information om talesyntese på det sprog, artiklen er skrevet på.

Firefox til Android: Læsevisning er også tilgængelig på Firefox til Android. Læs artiklen Sådan bruges læsevisning på Firefox til Android.
Firefox til iOS: Læsevisning er også tilgængelig på Firefox til iOS. Læs mere i artiklen Vis websider i læsevisning.