Kan ikke tilføje eller slette bogmærker

Denne artikel fortæller dig, hvad du kan gøre, hvis du ikke kan tilføje eller lave ændringer i dine bogmærker.

Bemærk: Hvis du har kunnet gemme bogmærker, men de nu er væk, så læs artiklen Gendan manglende eller mistede bogmærker.

Kan ikke tilføje eller ændre bogmærker

Hvis du ikke kan tilføje bogmærker, eller hvis ændringer foretaget i værktøjslinjen ikke gemmes efter en genstart af Firefox, så læs artiklen Changes to toolbars and window sizes are not saved.

Hvis du ikke kan tilføje eller lave ændringer i dine bogmærker, og hvis du har installeret en bogmærke-udvidelse (fx en der synkroniserer bogmærker), så følg vejledningen i artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer for at se, om udvidelsen er årsagen til problemet.

Kan tilføje og ændre bogmærker, men de er væk, når Firefox genstartes

Prøv nedenstående løsninger, hvis du kan tilføje, slette, ændre rækkefølge eller lave andre ændringer i dine bogmærker, men alle ændringer mistes, når Firefox startes.

Bemærk: Det anbefales, at du deaktiverer alle udvidelser, der har noget med bogmærker at gøre som beskrevet her, før du prøver løsningerne.
Det vil måske være en fordel at udskrive eller nedskrive nedenstående vejledninger, da du skal lukke Firefox undervejs.

Fjern skrivebeskyttelse

Hvis dine ændringer i bogmærkerne er væk, når du genstarter Firefox, kan det skyldes, at bogmærkefilen er skrivebeskyttet. En skrivebeskyttet fil kan ikke ændres, hvilket forhindrer Firefox i at gemme ændringerne, når programmet lukkes.

Fjern skrivebeskyttelse:

1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Højreklik på filen places.sqlite, og vælg Egenskaber for at åbne vinduet Egenskaber for places.sqlite.
  4. Klik på fanebladet Generelt i vinduet Egenskaber for places.sqlite. Sørg for, at der ikke er flueben ud for Skrivebeskyttet.

Fjern skrivebeskyttelse:

1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Vælg filen places.sqlite.
  4. Klik på Arkiv i menulinjen, og vælg så Vis info. Informationsvinduet for places.sqlite åbnes.
  5. Fjern fluebenet ud for Låst i informationsvinduet.

Fjern skrivebeskyttelse:

1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Højreklik på filen places.sqlite, og vælg Egenskaber for at åbne vinduet Egenskaber for places.sqlite.
  4. Klik på fanebladet Rettigheder. Sørg for, at der i afsnittet Ejer er valgt Læse og skrive i rullemenuen.
Fremgangsmåden til at fjerne skrivebeskyttelse kan være forskellig afhængig af, hvilken Linux-distribution, du benytter.

Opret en ny bogmærkefil

Bogmærker og historik gemmes i filen places.sqlite i din Firefox-profil. Hvis filen er beskadiget, kan dine ændringer måske ikke gemmes i filen, og de forsvinder derfor, når du genstarter Firefox. Du kan tvinge Firefox til at oprette en ny places.sqlite-fil ved at slette eller omdøbe den eksisterende fil.

Advarsel: Når du sletter filen places.sqlite , vil du miste al din browserhistorik.
  1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Find filerne places.sqlite og places.sqlite-journal (hvis den eksisterer) og slet dem (eller omdøb dem til fx places.sqliteGAMMEL, så du har en backup af dem).

Firefox opretter en ny places.sqlite-fil, og vil automatisk importere dine bogmærker fra Firefox' nyeste backup af bogmærkerne. Firefox gemmer ikke backup af din historik, så den vil du miste. Bemærk, at din historik bruges til at vise forslag i adresselinjens autofuldførelse.

Baseret på information fra Bookmarks not saved (mozillaZine KB)