Jobliste - se hvilke faneblade og udvidelser, der sløver Firefox

Firefox' jobliste lader dig se hvilke faneblade og tilføjelser, der bruger mest hukommelse og energi. Denne funktion kan være nyttig, når du undersøger et højt hukommelses- eller CPU-forbrug i Firefox.

taskmanager_fx68

Åbn joblisten

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke..
  2. Klik på MereHjælpFlere værktøjer.
  3. Klik på Jobliste. Joblisten åbnes i et nyt faneblad.
Tip: Du kan også skrive about:performance i adressefeltet for at åbne joblisten.

Brug joblisten

Joblisten kan vise nyttig information om faneblade og tilføjelser, der kører i Firefox. Informationen vises i flere kolonner:

• I kolonnen Navn vises navnene på de faneblade og tilføjelser, der kører i Firefox. Tilføjelses-ID vises også i denne kolonne.
  • I kolonnen Type vises, om der er tale om et faneblad eller en tilføjelse.
  • I kolonnen Energi-påvirkningEnergi-forbrug vises den processorkraft, der bruges af CPU'en. Jobs med en større energi-påvirkninget større energi-forbrug vil dræne dit batteri hurtigere og kan forringe dit systems ydeevne.
  • I kolonnen Hukommelse vises den mængde RAM, som fanebladet eller tilføjelsen bruger.

Se underjobs

Nogle faneblade har underjobs, der kan ses i Firefox' jobliste. Disse kan omfatte subframes, sporings-elementer eller service-workers, der er knyttet til fanebladene.

Klik på højrepilen til venstre for fanebladets navn for at se underjobs. Klik på nedpilen til venstre for fanebladets navn for at skjule underjobs igen.

Udfør handlinger

Hold musemarkøren over et element i joblisten for at få vist yderligere detaljer om forbruget for et faneblad eller en tilføjelse. Holder du musemarkøren over den yderste højre kolonne, vil du få vist mulige handlinger.

Det er muligt at udføre følgende handlinger:

• Faneblade: Luk fanebladet.
  • Tilføjelser: Åbn tilføjelsens side i et nyt faneblad.
Bemærk: Handlinger kan ikke udføres på underjobs.