Java, Silverlight, Adobe Acrobat og andre plugins virker ikke mere

Siden Firefox version 52 blev udgivet den 7. marts 2017, har installerede NPAPI-plugins ikke været understøttet i Firefox, undtagen Adobe Flash. Plugins som fx Java, Microsoft Silverlight og Adobe Acrobat indlæses ikke længere i Firefox, selvom de er installeret på din computer. Læs mere i denne artikel.

Understøttelse af Flash er ophørt: Som andre browsere og Adobe stoppede Firefox med at understøtte Flash ved udgangen af 2020. Læs artiklen End of support for Adobe Flash for mere information.

Bemærk: Plugin'ene Widevine CDM og OpenH264 Video Codec er ikke NPAPI-plugins og understøttes stadig.

I løbet af de senere år har Firefox indført forskellige web-API'er, som websteder kan bruge i stedet for at skulle bruge plugins, så du vil muligvis slet ikke bemærke ændringen.

Hvorfor har Firefox gjort det?

Internettet er fyldt med websteder med aktivt indhold, som fx video, lyd og spil. Mens NPAPI-plugins, især Flash, har hjulpet med at vise aktivt indhold, gør de også browseren langsommere, mindre sikker og mindre stabil.

I løbet af de seneste år, har vi arbejdet hårdt på at udskifte plugins med web-API'er. De giver mulighed for de samme funktioner som plugins, men uden at underminere browserens ydelse, sikkerhed og stabilitet.

I en periode, hvor vi finpudsede de nye web-API'er, ændrede vi, så du skulle klikke for at aktivere et plugin.

Nu bruges web-API'er af mange websteder, og næsten alle websider fungerer uden brug af gamle og usikre plugins. Google Chrome og Microsoft Edge gik for nogen tid siden væk fra brugen af NPAPI-plugins, og nu følger Firefox efter.

Hvad nu, hvis jeg bruger en ældre version af Firefox?

Vi anbefaler, at du opdaterer Firefox, hvis du kan.

Hver opdatering af Firefox indeholder vigtige rettelser og forbedringer, herunder forbedringer, der hjælper dig med at være sikker på nettet. Du udsætter både dine personlige data og din computer for fare ved at bruge forældede versioner af en browser - det gælder også Firefox.

Firefox understøtter nu funktioner, som før krævede ekstra plugins. Plugins opdateres automatisk og håndteres via blokeringslister for øget sikkerhed. Så kan du holde dig opdateret med en opdatering af Firefox.