Hvordan tager jeg et skærmbillede af mit problem?

Denne artikel kan være forældet.

Der er foretaget en vigtig ændring i den engelske artikel, som denne er baseret på. Indtil denne side er opdateret, kan du måske få nytte af denne artikel: How do I create a screenshot of my problem?

Et skærmbillede er et billede af din computerskærm eller et udsnit af den. Her på support.mozilla.org sætter vi stor pris på, at brugerne tilføjer skærmbilleder. Et billede siger mere end tusinde ord - og gør det meget nemmere at forklare et problem.

For at tage et skærmbillede kan du enten bruge Firefox Screenshots (available in Firefox version 56 and above) eller følge vejledningerne nedenfor, der forklarer, hvordan du tager et skærmbillede på din computer, din iOS-enhed eller din Android-enhed.

Firefox Screenshots

Opdater din version af Firefox for at få de nyeste funktioner og sikkerhedsopdateringer.
Du kan bruge funktionen Take screenshots in Firefox til at tage, hente og dele skærmbilleder på en nem måde. . For at bruge funktionen skal du klikke på ikonet for Screeenshots Fx55ScreenshotsIcon på værktøjslinjen.For at bruge Firefox Screenshots skal du klikke på menuen Sidehandlinger i adressefeltet og vælge screenshots menu icon Tag et skærmbillede på rullemenuen.
screenshot 57

Tag et skærmbillede i Windows

Gør følgende, når skærmen ser ud, som du vil have det:

1. Tryk på tasten Print Screen, Prnt Scrn, Print Sc, prt sc eller lignende (afhængigt af, hvordan dit tastatur ser ud). Tasten findes som regel i den øverste højre del af tastaturet. Hvis du vil tage et skærmbillede, der kun viser det aktive vindue, skal du trykke på Alt samtidig.
  2. Klik på menuen Start i Windows og vælg programmet Microsoft Paint (findes som regel under Tilbehør).
  3. Klik på Sæt ind i Paint for at indsætte dit skærmbillede.
  4. Gem dit skærmbillede som en PNG-fil et sted, hvor du nemt kan finde den igen - fx på dit skrivebord. Du har nu et skærmbillede, du kan føje til dit forum-spørgsmål ved at klikke på knappen Gennemse… under boksen "Skriv et svar".

Værktøj

Tag et skærmbillede på en Mac

Gør følgende, når skærmen ser ud, som du vil have det:

• For at tage et billede af hele skærmen skal du holde tasterne Kommando og Skift nede, mens du trykker på 3.
  • For at tage et billede af et udsnit af skærmen skal du holde tasterne Kommando og Skift nede, mens du trykker på 4. Vælg derefter det udsnit af skærmen, du vil tage et billede af.
  • For at tage et billede af et specifikt vindue skal du holde tasterne Kommando og Skift nede, mens du trykker på 4. Tryk så på mellemrum. Du kan derefter klikke på et vindue for at gemme et billede af det.

Skærmbilledet bliver gemt på dit skrivebord. Du har nu et skærmbillede, du kan føje til dit forum-spørgsmål ved at klikke på knappen Gennemse… under boksen "Skriv et svar".

Værktøj

Tag et skærmbillede i Gnu/Linux

Gør følgende, når skærmen ser ud, som du vil have det:

• Ubuntu: Klik på menuen Programmer, gå til mappen Tilbehør og vælg Tag skærmbillede.
  • Distributioner, der anvender skrivebordmiljøet KDE (Kubuntu, OpenSUSE, etc.): KSnapshot
  • Distributioner, der anvender skrivebordmiljøet Gnome (Debian, Trisquel, Fedora, etc.), Gnome-screenshot
  • I de fleste andre distributioner kan du også (afhængigt af din desktop-manager) bruger tasten Print Screen, Prnt Scrn, Print Sc, prt sc eller lignende (afhængigt af, hvordan dit tastatur ser ud) til at tage et skærmbillede. Gør sådan:
    • Print Screen: hele skærmen
    • Alt + Print Screen: det nuværende vindue
    • Skift + Print Screen: vælg et udsnit af skærmen
    • Ctrl vil i kombination med ovenstående taster gemme skærmbilledet til udklipsholderen.

Du har nu et skærmbillede, du kan føje til dit forum-spørgsmål ved at klikke på knappen Gennemse… under boksen "Skriv et svar".

Værktøj

Tag et skærmbillede på iOS-enheder

Gør følgende, når skærmen ser ud, som du vil have det:

1. Hold knappen i toppen eller på siden af din telefon inde, og tryk så på hjemknappen.
  2. Din skærm vil glimte hvidt i et sekund og enheden vil sige en lyd som lukkeren på et kamera (hvis lyden er slået til) for at indikere, at du har taget et skærmbillede.
  3. Skærmbilledet er nu gemt i dine Fotos.

Tag et skærmbillede på Android-enheder

Hvordan du tager et skærmbillede afhænger af, hvilken type af enhed og hvilken version af Android, du har. Der er to almindelige måder at gøre det på:

• Hold tænd/sluk-knappen nede samtidig med knappen til at skrue ned for lyden, indtil skærmen blinker.
  • Hvis ovenstående ikke fungerer og din enhed har en hjemknap, så prøv i stedet at holde hjemknappen og tænd/sluk-knappen nede, indtil skærmen blinker.

Du kan finde skærmbilledet i Galleri-appen.

Virker ingen af metoderne ovenfor, så kan du prøve at besøge et Android-forum som fx https://www.appsandroid.dk/forum/ for at få hjælp til din enhed.

Mere hjælp

Siden take-a-screenshot.org indeholder instruktioner (på engelsk) til at tage skærmbilleder i Windows, Mac, Linux, iOS og Android.