Forum, regler og retningslinjer

Denne side indeholder regler og retningslinjer for brug af Mozillas forummer. Vi lader tvivlen komme brugeren til gode ved overtrædelser. Vi vil kun advare og udelukke brugere som gentagne gange eller åbenlyst overtræder reglerne.

• Indlæg i Mozillas supportforum skal enten være spørgsmål om brugen af Firefox, Firefox til Android, Firefox OS, Thunderbird, Webmaker eller svar til disse spørgsmål. Brugere som skriver om emner som ikke er supportrelaterede vil blive omdirigeret til et alternativt diskussionsforum (fx mozillaZine) hvis passende.
  • Brugere som spammer vil få deres indlæg slettet. Hvis et indlæg, der ellers er passende, indeholder links der betragtes som spam, vil disse links blive fjernet.
  • Du kan vedhæfte et billede, som fx et skærmbillede. Vedhæftede billeder skal hjælpe med at forklare et problem eller en løsning. Upassende billeder vil blive fjernet. Bemærk: Grundlæggende instruktioner i at lave et skærmbillede kan findes i artiklen Hvordan tager jeg et skærmbillede af mit problem?.
  • Skriv ingen følsomme oplysninger. Moderatorer vil fjerne personlige informationer fra indlæg for at beskytte dit privatliv.
  • Skriv hellere links til indhold end at skrive hele indholdet i indlægget, medmindre du selv har opretsretten eller du har tilladelse fra ophavshaver.
  • Brug ikke obskønt, uanstændigt, pirrende, groft eller overdrevent voldeligt sprog.
  • Undlad at chikanere, krænke, håne, provokere, nedgøre eller angribe andre forumbrugere personligt. Vær venlig, selv hvis andre ikke er det.
  • Opret én tråd og kun én tråd for hvert emne, du vil diskutere.
  • Brug ikke allerede eksisterende tråde, som er startet af andre, til dine spørgsmål. Heller ikke selvom de ser ud til at handle om det samme emne. Opret i stedet et nyt spørgsmål.
  • "bump" ikke unødigt en tråd (indlæg hvis formål det er at få en tråd til at komme øverst på listen).
  • Hvis du ser nogen, som bryder en regel, eller som opfører sig tvivlsomt, så informèr en moderator eller en administrator. Prøv ikke at håndtere vedkommende selv.
  • Skriv ikke direkte links til eksekverbare programmer. Moderatorer kan fjerne disse links for at beskytte brugerne fra potentielt skadelige filhentninger. (Du kan skrive et link til en hjemmeside som indeholder filen, men det kan også blive fjernet, hvis moderatorer mener, at hjemmesidens indhold kan være skadeligt, eller hvis siden er spam.)
  • Administratorer tager den endelige beslutning ved redigering, fortolkning og håndhævelse af disse regler.

Læs også vores juridiske betingelser.