Flash Plugin - Hold det opdateret og fejlsøg problemer

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Understøttelse af Flash er ophørt: Som andre browsere og Adobe stoppede Firefox med at understøtte Flash ved udgangen af 2020. Læs artiklen End of support for Adobe Flash for mere information.

Adobe Flash Players browser-plugin lader dig se video og animeret indhold i Firefox. Denne artikel indeholder oplysninger om kontrollering, installation, opdatering, afinstallation og fejlsøgning af plugin'et.

Firefox' funktion til opdatering af program og udvidelser, opdaterer ikke de installerede plugins. Læs artiklen Adobe Security bulletins and advisories for information om sikkerhed og stabilitetsproblemer i forbindelse med Adobe Flash Player og andre Adobe-produkter.

Kontrollér Flash

Besøg Adobes side Adobes Flash Player Help for at kontrollere, om Flash-plugin'et er installeret og virker korrekt. Hvis der står, at Flash ikke er installeret, kan du installere Flash ved at følge vejledningen i afsnittet herunder.

Installér eller opdatér Flash

Flash-plugin'et opdaterer som standard sig selv. Hvis Adobes side Adobes Flash Player Help fortæller, at Flash er forældet, og du ikke vil vente på den automatiske opdatering, kan du opdatere Flash ved manuelt at hente og installere den nyeste version af Flash fra Adobe.

Du kan kontrollere, om din Flash er opdateret ved at besøge Adobes side Adobes Flash Player Help. Hvis der står, at Flash er forældet, kan du opdatere Flash ved manuelt at hente og installere den nyeste version af Flash fra Adobe.

1. Besøg Adobes download-side for Flash Player, og hent Flash-installationsprogrammet.
    Advarsel: Adobes download-side kan indeholde et afkrydsningsfelt til yderligere programmer (fx Google Chrome eller McAfee Security Scan), som er afkrydset som standard. Hvis du ikke rydder afkrydsningsfeltet, inden du henter installationsprogrammet, vil det ekstra program blive installeret på din computer sammen med Flash Player.
  2. Når filhentningen er afsluttet, skal du lukke Firefox. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Start det hentede installationsprogram til Flash Player, og følg vejledningen.
Bemærk: Hvis du har problemer med installationsprogrammet til Flash Player, kan du i stedet hente dette installationsprogram fra Adobe, der henter alle de nødvendige filer med det samme i stedet for at hente dem undervejs under installationen.
  1. Besøg Adobes download-side for Flash Player, og hent installationsprogrammet til Flash Player.
  2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Åbn den hentede fil (dvs. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Åbn Install Adobe Flash Player.app i Finder for at køre installationsprogrammet, og følg installationsprogrammets vejledning.
  1. Besøg Adobes download-side for Flash Player.
  2. Når du bliver bedt om det, så gem filen (dvs. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  4. Åbn et terminalvindue (i Gnome, klik på menuen Programmer. Klik på menuen Tilbehør, og klik så på menupunktet Terminal).
  5. I terminalvinduet skal du skifte til den mappe, hvor du gemte den hentede fil (fx cd /home/user/Hentede filer).
  6. Udpak libflashplayer.so fra den hentede fil med kommandoen tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Kopier den udpakkede fil, libflashplayer.so, til Firefox' installationsmappes plugins-undermappe (kræver administratorrettigheder). Hvis fx Firefox er installeret i /usr/lib/mozilla, så brug kommandoen sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins og indtast så koden til din administratorkonto, når du bliver bedt om det.

Afinstallér Flash

På Adobes hjælpeside kan du læse, hvordan du afinstallerer Flash: Uninstall Flash Player - WindowsUninstall Flash Player - Mac OS.

Bemærk: Hvis Adobes afinstallation køres, vil det fjerne Flash fra alle browsere, hvor Flash ikke er indbygget, inklusive Internet Explorer. Du vil blive bedt om at geninstallere Flash, når du besøger en webside som kræver Flash, som fx Adobes side Adobes Flash Player Help.

Fejlsøgning

Flash-plugin'et virker ikke

Hvis Adobes side Adobes Flash Player Help fortæller, at Flash ikke virker, selvom du har installeret den seneste version, kan det være fordi, Flash-plugin'et er deaktiveret i fanebladet Tilføjelser. Kontrollér, at Flash er aktiveret:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.

Hvis Flash-plugin'et er deaktiveret, så klik på knappen Spørg for at aktivere i rullemenuen ud for plugin'et knappen med de tre vandrette prikker ud for plugin'et og vælg Spørg om aktivering.

Flash-pluginet virker ikke på nogle websteder

Firefox kan blokere Flash-plugin'et på nogle websteder, hvis brugen af det medfører sikkerheds- hastigheds- eller stabilitetsproblemer. For mere information, læs artiklen Flash er som standard blokeret på nogle sider.

Flash virker i Internet Explorer og Chrome men ikke i Firefox

Der er tre forskellige Flash-afspillere: en ActiveX-version til Internet Explorer, en Chrome-version, der er indbygget i Chrome, og en afspiller, der installeres som en tilføjelse i Firefox og visse andre browsere. Hvis Flash skal virke i Firefox, skal du installere tilføjelsesversionen som forklaret ovenfor.

"Kør Adobe Flash"-meddelelser

Flash-plugin'et er som standard sat til "Spørg for at aktivere" "Spørg om aktivering". Klik på meddelelsen "Kør Adobe Flash" for at tillade indlæsning af indholdet (hvis det ikke indlæses, så genindlæs websiden og prøv igen). Læs artiklen Hvorfor skal jeg klikke for at aktivere plugins? for detaljer.

Bemærk: Fra og med Firefox version 69, er muligheden for altid at aktivere Flash blevet fjernet. Hvis du vil vide mere, så læs denne side.

Der opstod en fejl i plugin'et Adobe Flash

Hvis du ser denne besked i stedet for Flash-indholdet, så læs artiklen Adobe Flash plugin er holdt op med at virke - undgå at det sker igen og artiklen Adobe Flash Protected Mode i Firefox.

Plugin'et svarer ikke

Firefox viser en advarselsdialog, hvis Flash-plugin'et bruger længere tid end ventet til indlæsning:

warning-unresponsive-plugin

Læs artiklen Advarsel Plugin svarer ikke - Hvad det betyder, og hvordan det rettes for løsninger.

Kan ikke vise Flash-video i fuldskærm

Læs artiklen Flash-videoer vil ikke vises i fuld skærm.

Afspilning af Flash-video får Firefox til at hænge

Hvis Firefox holder op med at virke, eller hvis Flash-plugin'et fryser eller holder med at virke, når en Flash-video eller -spil afvikles, så prøv dette:

Andre problemer med Flash og løsninger

Baseret på information fra Flash (mozillaZine KB)