Løs almindelige lyd- og videoproblemer

Nogle gange kan video- eller lydindhold på en webside ikke hentes eller afspilles korrekt i Firefox. Denne artikel hjælper dig med at løse disse problemer.

Kontrollér lydstyrken for Firefox i vinduet Lydstyrke

Vinduet Lydstyrke har en specifik lydstyrkeindstilling for Firefox. Kontrollér lydstyrken og sørg for, at lydniveauet for Mozilla Firefox ikke er lav eller at lyden ikke er slået fra.

VolumeMixer-Win7Win10 Volume Mixer

Genindlæs websiden

Nogle gange bliver en ændring, du laver i systemindstillingerne, som fx at vælge en anden lydenhed i vinduet Lydstyrke, muligvis ikke anvendt korrekt i et allerede åbnet faneblad. Prøv at genindlæse websiden for at se, om det løser problemet.

Tillad automatisk afspilning af mediefiler med lyd

Firefox blokerer måske automatisk afspilning af mediefiler med lyd. For at tillade automatisk afspilning af mediefiler med lyd, læs artiklen Bloker eller tillad automatisk afspilning af medier i Firefox.

Du skal muligvis installere PulseAudio

Hvis du får vist meddelelsen "PulseAudio skal være installeret for at du kan afspille lyd", betyder det, at Firefox ikke kan finde eller bruge PulseAudio. PulseAudio-softwaren er krævet for at kunne afspille lyd i Firefox. De fleste Linux-distributioner har som standard PulseAudio installeret.

Brug dit systems programhåndtering til at sikre dig, at PulseAudio er korrekt installeret.

Lyd og video med HTML5

Firefox har indbygget understøttelse for åbne medie-formater, som normalt forbindes med MP3, WebM-, Ogg- og Wave-containere. Derimod er MP4-containere normalt afhængige af dekodere på de enkelte platforme til afspilning af lyd og video i formaterne AAC og H.264. Læs mere i artiklen HTML5-lyd og -video i Firefox.

Du har muligvis brug for den seneste Media Feature Pack for N-versioner af Windows

Windows N-versioner mangler Windows Media Player og relateret software for mediefunktioner. Det kan være nødvendigt at installere eller opdatere Media Feature Pack fra Microsoft. Læs artiklen Ret problemer med afspilning af lyd og video i Firefox i Windows for detaljer.

Videoer beskyttet af digital rettigheds-styring (DRM)

Hvis du har problemer med at afspille DRM-kontrolleret indhold fra Amazon Prime, Netflix, Hulu, Disney+ og andre streaming-tjenester, så åbn din Firefox' IndstillingerIndstillingerIndstillinger . Klik på Generelt og rul ned til afsnittet Indhold beskyttet af digital rettigheds-styring (DRM). Sørg for at der er flueben ud for indstillingen Afspil DRM-kontrolleret indhold, og at plugin'et Google Widevine er aktiveret. Læs artiklen Afspil DRM-beskyttet indhold i Firefox for mere information.

Bemærk: Google Widevine sluttede understøttelse af 32-bit-versioner af Linux den 31. maj 2021. Kun 64-bit-versioner Linux er understøttet.
Bemærk: Den nuværende version af Google Widevine er ikke længere kompatibel med ældre versioner af macOS som fx OS X 10.9 og 10.10. Kun macOS version 10.11 og nyere versioner er understøttet.

Ryd cachen

Læs artiklen Sådan ryddes Firefox' cache.

Deaktivér forstyrrende udvidelser eller programmer til blokering af reklamer

Programmer til blokering af reklamer, såsom anti-bannerfiltre i dit sikkerhedsprogram, eller udvidelser, såsom uBlock Origin eller Adblock Plus, kan forhindre lyd- eller videoindhold i at blive afspillet.

Kontrollér nogle indstillinger i Firefox

• Cookies:
    1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
    2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og find afsnittet Cookies og websteds-data.
    3. Kontrollér at cookies er aktiveret, og at webstedet ikke er blokeret i listen med undtagelser.
  • Historik:
    1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
    2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og find afsnittet Historik.
    3. Kontrollér at Firefox er indstillet til Firefox vil: Gemme historik.
  • Pop op-vinduer:
    1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
    2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Tilladelser.
    3. Tilføj webstedet som en undtagelse til indstillingen "Bloker pop op-vinduer".

Nulstil indstillinger

Læs artiklen Nulstil indstillinger i Firefox for at fejlsøge og rette problemer.

Fjern bestemte elementer i hosts-filen (avancerede brugere)

Hvis du bruger en hosts-fil, kan du midlertidigt deaktivere den ved at omdøbe den til Xhosts. Eller, du kan redigere hosts-filen for at fjerne bestemte elementer, der kan bevirke, at videoer på bestemte sider ikke virker (læs mere i denne tråd). Det kan være nødvendigt at flushe DNS-cachen, før dine ændringer får effekt. Det kan gøres ved at skrive kommandoen: ipconfig /flushdns i dialogboksen Kør i Windows.

Relaterede links

Baseret på information fra Video or audio does not play (mozillaZine KB)