Firefox understøtter ikke længere Windows XP og Vista

Firefox version 52.9.0 ESR var den sidste version af Firefox til Windows XP og Vista. Der vil ikke længere blive udsendt sikkerhedsopdateringer til Firefox på disse operativsystemer.

Bemærk: Du kan ikke logge ind på Mozilla Support med Firefox version 52.9.0 ESR eller ældre versioner af Firefox. Brug enten en anden enhed eller læs afsnittet Andre ressourcer i artiklen Stil et spørgsmål for andre support-muligheder.

Hvorfor understøtter Firefox ikke længere Windows XP- og Vista-brugere?

Firefox var en af de sidste browsere, der stadig tilbød understøttelse på computere med Windows XP eller Vista. Microsoft stoppede understøttelse af Windows XP i 2014 og stoppede understøttelse af Windows Vista i 2017. Operativsystemer uden understøttelse modtager ikke sikkerhedsopdateringer, de har kendte sikkerhedshuller, og de kan være farlige at benytte, hvilket gør det vanskeligt at vedligeholde Firefox på dem.

Vil skift til en anden browser sikre mig fremover?

Desværre nej. De fleste browsere (som Google Chrome og Microsoft Internet Explorer) er allerede ophørt med at være understøttet på Windows XP og Windows Vista.

Kan jeg stadig surfe sikkert med Firefox på Windows XP og Vista?

Desværre ikke. På dette tidspunkt er understøttelse af Firefox Extended Support Release (ESR) version 52 sluttet. Browsere uden understøttelse modtager ikke sikkerhedsopdateringer, de har kendte sikkerhedshuller, og de kan være farlige at benytte.

Hvordan kan jeg få de nyeste funktioner til Firefox?

Hvis du ønsker at holde din Firefox opdateret med alle de nyeste funktioner og opdateringer, må du skifte til et understøttet operativsystem.

• Opgrader til en Windows udgave, der stadig understøttes af Microsoft, såsom Windows 10 eller nyere versioner. Læs mere i denne Microsoft FAQ.
    Windows-udgaver, der ikke er understøttet af Microsoft, er ustabile og ikke sikre at benytte, hvilket også gør det vanskeligt at vedligeholde Firefox på disse udgaver.
  • ( Avanceret): Skift til et Linux-baseret operativsystem. Langt de fleste Linux-distributioner har Firefox som standardbrowser. Se hjælpesiderne for den Linux-udgave, du er interesseret i.