Firefox Sync-opgradering - Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Det gamle Firefox Sync-system vil blive deaktiveret hen mod slutningen af 2015 for at færdiggøre overgangen til det nye Firefox Sync. Hvis du bruger det gamle Firefox Sync, vil du blive bedt om at opgradere, og du vil få vist en vejledning, der gør opgraderingen så let som mulig.

Hvis du ikke er i stand til at følge vejledningen, så følg denne vejledning for at opdatere manuelt: Sådan opdaterer du til det nye Firefox Sync.

Firefox Sync lader dig få adgang til dine data på alle dine enheder. Det nye, kontobaserede Firefox Sync, udgivet i april 2014, gør opsætningen endnu nemmere. Alt du behøver er en mailadresse og en sikker adgangskode for at synkronisere dine data - du skal ikke bruge en enhedskode.

Hvornår vil de gamle Sync-servere blive skiftet ud?

De gamle Sync-servere vil blive lukket ned inden udgangen af 2015, men der er endnu ikke blevet fastsat en dato. Denne beslutning vil være baseret på vedvarende overvågning af brugen af serverne og successen af vores overgangsstrategi.

Vil mine data automatisk blive overført til de nye servere?

Nej, på grund af den stærke kryptering, som begge Sync-systemer bruger, kan vi ikke automatisk overføre dine data til den nye server. Først når kontoopgraderingsprocessen er færdig, vil Firefox genuploade dine data til det nye system (så hvis du har mange bogmærker, bør du sikre dig, at du benytter en pålidelig netværksforbindelse).

Hvad med Extended Support Release (ESR)?

Brugere på ESR-kanalen vil begynde at se opgraderingsmeddelelser i Firefox 38, som blev udsendt i starten af maj måned. Den gamle Sync-infrastruktur vil blive vedligeholdt, indtil tidligere ESR-versioner udgår d. 4. august.

Er det nye Sync-system kompatibelt med Firefox’ hovedadgangskode-funktion?

Ja. Der var en begrænsning i tidligere versioner af Firefox, som forhindrede Sync i at virke, når en hovedadgangskode var aktiveret, men dette er siden blevet løst. Sync er fuldt kompatibel med hovedadgangskode-funktionen i den nyeste version af Firefox.

Er der nogen sikkerhedsproblemer med opgradering til det nye system?

Både de nye og gamle Sync-systemer er udstyret med industriførende sikkerhed til dine data: kryptering fra start til slut af alle synkroniserede data ved hjælp af en nøgle, som kun du kender.

I den gamle udgave af Sync blev sikkerheden opnået ved hjælp af en avanceret udveksling af krypteringsnøgler mellem enhederne. Med Firefox-konti har vi erstattet dette med en nøgle, der er sikkert dannet ud fra din kontoadgangskode. Benyt en stærk adgangskode, og du kan fortsat regne med, at dine synkroniserede data er sikret mod nysgerrige øjne.

Er jeg nødt til at tage nogle forholdsregler, før jeg opgraderer? Jeg synkroniserer bogmærker.

Ja, du bør benytte en pålidelig internetforbindelse. Det er især vigtigt, hvis du synkronisere bogmærker. Når du synkroniserer bogmærker, er der en risiko for, at bogmærker kan blive duplikeret eller ødelagt, så det vil være en god sikkerhedsforanstaltning at lave en manuel backup af dine bogmærker, før du opgraderer. Du kan følge denne vejledning til Firefox (Computer): Manual backup of bookmarks

Du bør også overveje at lave manuelle backups med nogle ugers mellemrum, hvis du har vigtige bogmærker, og du ofte tilføjer eller sletter bogmærker. Husk også, at det nye Sync kun sammenfletter bogmærker - efter synkroniseringen vil alle dine enheder have de samme bogmærker. Du har ikke mulighed for kun at synkronisere én vej, fx fra en mobil enhed til en computer.

Hvad hvis jeg kører en anden Sync-server eller selv hoster en Sync-server?

Denne overgang påvirker kun de standardservere, som hostes af Mozilla. Hvis du bruger en anden server eller en server, som du selv hoster, bør Sync fortsætte med at virke problemfrit, og du vil ikke blive bedt om at opgradere.

Selvom vi ikke har nogen aktuelle planer, er det sandsynligt, at understøttelsen af den gamle Sync-protokol vil blive fjernet fra Firefox på et tidspunkt i fremtiden. Du bør overveje at ændre din serverinfrastruktur til at bruge de nye protokoller; se nedenfor.

Kan jeg selv hoste det nye system?

Ja, enten ved kun at hoste lagerserverne eller ved at køre en fuld Firefox Accounts-stack. Vi sætter pris på feedback og forslag til at gøre denne proces nemmere. (Den nuværende tekniske vejledning er her: Run your own Sync-1.5 Server)

Hvad hvis jeg bruger en anden browser (fx SeaMonkey, Pale Moon, ...)?

Du bør overveje at hoste din egen server for at sikre problemfri funktionalitet.

Jeg er ikke klar til at overgå til det nye Firefox Sync. Hvordan slår jeg meddelelsen fra?

Deaktivér Firefox Sync i din browser for at slå meddelelsen fra. Når du har gjort dette, vil du ikke længere kunne bruge det gamle Firefox Sync (version 1.1). Hvis du senere vil bruge Firefox Sync, er du nødt til at oprette dig for at få en konto og bruge den nye version af Sync.

1. Klik på menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke., og klik så på IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
  2. Klik på menuen Sync, og klik så på Afkobl Sync.
Baseret på information fra Mozilla-blogindlægget Transitioning Legacy Sync users to Firefox Accounts