Få adgang til værktøjslinjens funktioner ved hjælp af tastaturet

I Firefox kan du bruge tastaturet til at få adgang til knapperne på værktøjslinjen, herunder knapper som dine tilføjelser har føjet til værktøjslinjen.

Sådan får du adgang til knapperne på værktøjslinjen

1. Tryk på tasterne Ctrl + LKommando + L for at flytte fokus til adressefeltet.
  2. Brug tasterne Tab og Skift + Tab til at flytte fokus mellem de større grupper af knapper på værktøjslinjen, herunder fanebladslinjen.
    Bemærk: Når du har flyttet fokus til den ønskede gruppe, kan du bruge piletasterne og til af flytte fokus mellem knapperne i gruppen. På den måde kan du hurtigt og effektivt finde den ønskede knap.
  3. Når den ønskede knap er i fokus, så tryk på tasten Mellemrum eller EnterRetur for at aktivere knappen.
  4. Tryk på tasten F6 for hurtigt at returnere fokus til websiden.
Tip til Windows-brugere: Du kan trykke på menu-tasten eller Skift + F10 for at åbne knappens genvejsmenu, hvilket svarer til at højreklikke på knappen.

Deaktivering af denne funktion

Hvis du er vant til at bruge tasten Tab til at flytte fokus mellem adressefeltet og søgefeltet og springe de mellemliggende knapper over, kan du gendanne den tidligere opførsel ved hjælp af konfigurationseditoren.

Advarsel: Ændring af avancerede indstillinger kan påvirke Firefox' stabilitet og sikkerhed. Dette er kun anbefalet til avancerede brugere.

Sådan gendanner du den tidligere opførsel af tasten Tab

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. Søg efter browser.toolbars.keyboard_navigation.
  3. Klik på knappen Skift Fx71aboutconfig-ToggleButton ud for indstillingen for at skifte dens værdi til false.
  4. Luk fanebladet about:config.

Del denne artikel: https://mzl.la/3nDieZj