Deler Firefox min position med websteder?

Denne artikel forklarer positionsbevidt surfen i Firefox, og hvordan du håndterer tilladelser for websteder, der ønsker at få adgang til din position.

Positionsbevidst surfen

Websteder, der bruger positionsbevidst surfen, vil spørge, hvor du befinder dig, for at kunne tilbyde dig mere relevante informationer eller for at spare dig tid, når du søger. Lad os sige, at du leder efter en Pizza-restaurant i dit lokalområde. Et websted kan spørge dig, om du vil dele oplysning om din position, så din søgen efter "pizza" kun vil give dig relevante søgeresultater. Du behøver ikke indtaste yderligere oplysninger.

Eller hvis du skal bruge en kørevejledning, vil webstedet kende din startposition, så du kan nøjes med at oplyse, hvor du skal hen.

Funktionen er helt frivillig – Firefox sender aldrig positionsoplysninger uden din tilladelse, og den respekterer privatlivets fred. Som alle funktioner i Firefox benytter funktionen åbne standarder, så det er let for webudviklere at bruge den.

Hvordan virker det?

Når du besøger et positionsbevidst websted, vil Firefox spørge dig, om du vil oplyse din position til webstedet.

Fx60AllowLocationAccessFx89AllowLocationAccess

Hvis du tillader adgang til din position, vil Firefox indsamle information om nærliggende trådløse netværk og din computers IP-adresse. Firefox sender oplysningerne til en positionsudbyder for at få et estimat af, hvor du befinder dig. Positionsudbyderen sender herefter estimatet til Firefox, der så sender det videre til webstedet.

Hvis du ikke tillader adgang til din position, sender Firefox ikke nogen oplysninger.

Hvis du sætter flueben ud for indstillingen Husk dette valg, vil Firefox altid tillade eller altid blokere adgang til din position for det aktuelle websted, uden at spørge igen.

Hvilke informationer sendes og til hvem? Hvordan beskyttes mit privatliv?

Dit privatliv er meget vigtigt for os, og Firefox oplyser aldrig andre om din position uden din tilladelse. Når du besøger en webside, der ønsker at kende din position, vil du blive spurgt, inden nogen oplysninger sendes til positionsudbyderen og webstedet.

Firefox benytter som standard Google Location Services til at finde din position. Følgende oplysninger sendes:

• Din computers IP-adresse.
  • Information om nærliggende trådløse netværks adgangspunkter.
  • En tilfældig klient-identifikation, som tildeles af Google, og som udløber efter to uger.

Google Location Services returnerer herefter den estimerede position. Du kan finde en komplet beskrivelse af de oplysninger, som bruges af Google, på siden Google Location Service in Mozilla Firefox Privacy Policy.

De indsamlede informationer sendes over en krypteret forbindelse for at beskytte dit privatliv. Når Firefox har modtaget estimatet for din position, sendes det til det forespørgende websted. Oplysninger, såsom navnet på det forespørgende websted og cookies, deles aldrig med Google Location Services.

Du kan finde en komplet beskrivelse af de oplysninger, som Firefox indsamler, på siden Firefox Privacy Notice.

Hvis du vil vide, hvad det forespørgende websted bruger dine informationer til, bedes du tjekke webstedets privatlivspolitik (privacy policy).

Hvordan fortryder jeg en tilladelse til en hjemmeside?

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Brug søgefeltet i fanebladet Indstillinger til at finde "position" (eller klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Tilladelser).
  3. Klik på knappen Indstillinger… ud for Position i afsnittet Tilladelser.
    preferences-search-results-locationFx89Settings-locationSearchResults
    • Dialogboksen Indstillinger - Tilladelser for position åbnes.
    Fx89LocationPermissions
  4. Gennemse eller rediger listen med websteder, du har givet eller nægtet tilladelse.

Hvordan forhindrer jeg alle websteder i at anmode om at få adgang til min position?

Hvis et websted indikerer overfor Firefox, at det ønsker adgang til din position, spørger Firefox dig som standard, om du vil tillade det. Du kan indstille Firefox til automatisk at afvise tilladelser til alle websteder uden at spørge.

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Brug søgefeltet i fanebladet Indstillinger til at finde "position" (eller klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Tilladelser).
  3. Klik på knappen Indstillinger… ud for Position i afsnittet Tilladelser.
  4. Dialogboksen Indstillinger - Tilladelser for position åbnes, sæt flueben ud for Bloker nye anmodninger om at tilgå din position.
  5. Klik på knappen Gem ændringer.

Dette vil forhindre ethvert websted, der ikke allerede er listet i dialogboksen Indstillinger - Tilladelser for position, i at bede om tilladelse til at få adgang til din position.

Hvordan kan jeg tilføje understøttelse af geolocation til mit websted?

Du kan integrere understøttelse af geolocation på dit websted ved at følge vejledningen Geolocation API guide på MDN web docs.