Brug siden Teknisk information til at rette problemer med Firefox

Firefox indeholder en side med informationer, fx om din version af Firefox, installerede udvidelser, ændring af vigtige indstillinger og oplysninger om grafikkort og -driver. Hvis du beder om hjælp i et supportforum, kan oplysninger fra siden Teknisk information måske hjælpe med at få problemet løst.

Denne artikel beskriver, hvordan du finder og bruger siden Teknisk information.

Sådan finder du siden Teknisk information

Klik på menuknappen Fx57Menu, klik på Hjælp Fx57Help, og klik så på Teknisk information….

Du vil få åbnet en ny side med about:support i adressefeltet.

Fx58aboutsupportFx61aboutsupportFx61aboutsupportBilledet "fx67aboutsupport" findes ikke.Fx61aboutsupportBilledet "fx68aboutsupport" findes ikke.Billedet "fx69aboutsupport" findes ikke.

Giv Firefox en tuning

Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Prøv fejlsikret tilstand

Du kan genstarte Firefox i fejlsikret tilstand for midlertidigt at slå brugen af hardwareacceleration fra, nulstille nogle indstillinger og deaktivere tilføjelser (udvidelser og temaer), som muligvis forårsager problemer. Læs artiklen Fejlsøg problemer i Firefox med fejlsøgnings-tilstand for mere information.

Kopiér til udklipsholderen

Hvis du klikker på knappen Kopier tekst til udklipsholderen, vil teksten på siden blive kopieret til udklipsholderen. Du kan kopiere indholdet af siden til udklipsholderen. Hvis du klikker på knappen Kopier rå data til udklipsholderen, kopieres kilde-data i formatet Json. Hvis du klikker på knappen Kopier tekst til udklipsholderen, kopieres en version af de samme data i rapport-format til videre brug. (Af hensyn til dit privatliv, bliver linjen ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo ikke kopieret.)

Efter kopieringen kan du indsætte teksten i et andet vindue, fx i et forumindlæg eller i en mail. Du indsætter teksten via menuen Rediger efterfulgt af et klik på Indsæt i det pågældende program (eller du kan bruge genvejstasten CtrlKommando + V).

Programinfo

• Navn: Navnet på produktet. Normalt vil her stå "Firefox".
  • Version: Versionsnummeret på programmet.
  • Build-ID: En kode der er blevet oprettet automatisk for at identificere det unikke miljø, hvori denne Firefox-installation blev bygget.
  • Hvis Firefox er installeret manuelt i stedet for via din Linux-distributions pakkehåndtering, vises følgende opdateringsinformation:
  • Opdateringsmappe: Viser stien til mappen, der indeholder filerne update-config.json, updates.xml og (active-update.xml, hvis en opdatering blev hentet, men ikke installeret endnu), samt undermappen updates. Hvis du klikker på knappen Åbn mappe, åbnes opdateringsmappen.
  • Opdateringshistorik: Hvis du klikker på knappen Vis opdateringshistorik, får du åbnet et vindue med en oversigt over installerede opdateringer.
  • Opdateringskanal: Opdateringskanalen viser, om din Firefox er standard-udgivelsen, en Extended Support Release (esr), Firefox Beta, Firefox Developer Edition (aurora) eller Firefox Nightly.
  • Opdateringsmappe: Viser stien til mappen, der indeholder filerne update-config.json og updates.xml (og filen active-update.xml, hvis en opdatering blev hentet men ikke installeret endnu) samt undermappen updates. Hvis du klikker på knappen Åbn mappeVis i Finder, åbnes opdateringsmappen.
  • Opdateringshistorik: Hvis du klikker på knappen Vis opdateringshistorik, får du åbnet et vindue med en oversigt over installerede opdateringer.
  • Opdateringskanal: Opdateringskanalen viser, om din Firefox er standard-udgivelsen, en Extended Support Release (esr), Firefox Beta, Firefox Developer Edition (aurora) eller Firefox Nightly.
  • User Agent: Udover navnet og versionsnummeret på din browser, indeholder User Agent flere oplysninger om dit system, såsom styresystem og dets version.
  • Styresystem: Viser dit styresystem.
  • Programfil: Viser hvor Firefox er installeret.
  • Aktive plugins: Klikker du på linket about:plugins, får du åbnet en side med en oversigt over installerede plugins. For mere information, læs artiklerne Afspil DRM-beskyttet indhold i Firefox og Brug plugins til at afspille lyd, video, spil og mere.
  • Byggekonfiguration: Klikker du på linket about:buildconfig, får du åbnet en side, som kan hjælpe en teknisk kyndig med at afgøre, om du bruger en standardversion af Firefox, eller om du bruger en tilpasset version.
  • Hukommelsesforbrug: Klikker du på linket about:memory, får du åbnet en side, som viser dig hukommelsesforbruget. Du kan læse mere i dette blogindlæg.
  • Registrerede Service Workers: Klikker du på linket about:serviceworkers, får du åbnet en side, som viser dig om funktionen Service Workers er aktiveret, og om der er registreret nogle aktuelle Worker-UR'er. Service workers bruges til webforbedringer, som fx push-beskeder.
  • Multiproces-vinduer : Her kan du aflæse antallet af multiproces-vinduer i Firefox (hvis der er nogle) og det samlede antal åbne vinduer.

• Virksomheds-politikker: Her kan du se, om din browser administreres af Gruppepolitik i Windows eller af en policies.json-fil. Hvis virksomheds-politikker administrerer Firefox, kan du klikke på Aktiv for at se en liste med de politikker, der er aktive i øjeblikket i Firefox.

Udvidelser

Udvidelser er Firefox-tilføjelser som giver dig yderligere funktioner i Firefox. I denne sektion finder du en oversigt over alle installerede udvidelser, deres versionsnummer og ID-streng, og om de er aktiverede eller deaktiverede. Du kan finde mere information og hjælp til fejlfinding i artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer.

Sikkerheds-software

Dette afsnit viser information om den sikkerheds-software, der er installeret på din computer. Dette omfatter de fleste antivirus- og antispyware-programmer samt din firewall. Hvis du ikke har sikkerheds-software installeret på dit system, kan dit system være sårbart. Du kan finde mere information og hjælp til fejlfinding af problemer, der skyldes malware, i artiklen Fejlsøg Firefox-problemer som skyldes malware.

Grafik

Firefox kan bruge din computers grafikprocessor til at gøre indlæsning af nogle websider med video og animationer hurtigere, det kaldes hardwareacceleration, og til at vise indhold med WebGL. Dette afsnit indeholder information om din computers grafikkort og -driver og fortæller, om hardwareacceleration og WebGL er aktiveret i Firefox' indstillinger. Bemærk, at grafikfunktionerne kan være deaktiverede, hvis du benytter forældede grafikdrivere. Du kan finde hjælp til at opdatere grafikdriverne i artiklen Opdater dine grafikkort-drivere for at bruge hardwareacceleration og WebGL

Medieindhold

Dette afsnit viser information om dit systems lyd. De viste informationer vil indeholde dit styresystems foretrukne lydindstillinger samt input-enheder (såsom mikrofoner) og output-enheder (såsom højttalere og hovedtelefoner). Afsnittet viser også enhedernes tilstand og nogle informationer om indstillinger for lydformat. For mere information om løsning af lydproblemer i Firefox, læs artiklen Firefox vil ikke afspille lyd.

Vigtige ændrede indstillinger

I dette afsnit finder du en oversigt over indstillinger, som er blevet ændret. Oplysningerne kan fortælle en teknisk kyndig, hvilke tilpasninger du har lavet i din Firefox. Du kan finde hjælp til at nulstille alle ændringerne til deres standardværdier i artiklen Nulstil indstillinger i Firefox for at fejlsøge og rette problemer.

Vigtige låste indstillinger

Det er muligt at låse visse indstillinger i Firefox, så de ikke kan ændres af brugeren. Dette er almindeligt i virksomhedsmiljøer. For mere information om låsning af indstillinger, læs artiklen Customizing Firefox Using AutoConfig.

Databasen Places

Firefox udfører periodiske vedligeholdelsesopgaver på databasen, der indeholder dine bogmærker og historik (også kendt som databasen Places). Brug knappen Bekræft integritet for at udføre disse opgaver efter behov. Funktionen Bekræft integritet kan måske hjælpe, hvis du har nogle problemer med bogmærker eller historik.

JavaScript

Dette afsnit indeholder oplysninger om JavaScript-indstillinger, der kan påvirke Firefox' ydelse.

Tilgængelighed

Dette afsnit indeholder oplysninger om aktiverede tilgængelighedsindstillinger og -programmer.

Biblioteksversioner

Dette afsnit indholder oplysninger om nogle af de benyttede runtime-biblioteker i Firefox.

Eksperimentelle funktioner

Dette afsnit indeholder oplysninger om nuværende og tidligere Telemetry-eksperimenter, som du har deltaget i, hvis der er nogle. Du kan læse mere om Telemetry i artiklen Send ydelsesdata til Mozilla for at hjælpe med at forbedre Firefox.

Sandbox

Mozilla lavede Project Electrolysis (ofte kaldet e10s) af sikkerheds- og ydelsmæssige årsager for at implementere en praksis kaldet sandboxning i Firefox. Den sikrer, at webindhold køres i en proces, der er separat fra hovedprogrammet Firefox. Afsnittet Sandbox på siden Teknisk information viser detaljer om sandbox'ens sikkerhedsniveauer. Læs siden om Sandbox på Mozilla Wiki for mere information om sandboxning i Firefox.

Tilpasning til andre sprog og lande

Dette afsnit viser information om de sproglige og regionale indstillinger i Firefox og i dit styresystem. For information om brug af sprogpakke i Firefox, læs artiklen Vis Firefox på et andet sprog.