Brug af flere profiler i Thunderbird

Som beskrevet i artiklen Profiler gemmer Thunderbird personlig information, som fx adgangskoder og brugerindstillinger, i et sæt filer, der kaldes en "profil". Profilen gemmes separat fra Thunderbirds programfiler.

Når du installerer Thunderbird, oprettes der automatisk en profil med navnet "default". Du kan imidlertid oprette yderligere profiler med hver deres kontoindstillinger, meddelelser, kontakter osv. (Bemærk, at du kan tilgå flere mailkonti med den samme profil.)

Profilmanageren bruges til at oprette og slette profiler og til at vælge den profil, du vil bruge til en Thunderbird-session.

Sådan startes profilmanageren: Profilmanageren vises ikke automatisk. Du skal i stedet starte Thunderbird ved hjælp af en parameter, der herefter viser profilmanageren:

• Klik på knappen Start | Kør… i Windows' startmenu for at åbne dialogboksen Kør. Tryk på tasterne Windows Key+R for at åbne dialogboksen Kør. Indtast "thunderbird.exe -p", og klik på knappen OK.
Bemærk: Hvis profilmanageren ikke vises, kan det være nødvendigt at angive den fulde sti til Thunderbird omgivet af citationstegn; fx:

På 32-bit Windows

• "C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -p

På 64-bit Windows

• "C:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -p (32-bit-version)
  • "C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -p (64-bit-version)
  • Åbn terminalen og skriv "/Applications/Thunderbird.app/Contents/MacOS/thunderbird-bin -ProfileManager", og tryk på tasten Retur.
  • I terminalen skal du køre: "thunderbird -ProfileManager"

Hvis profilmanageren ikke åbnes, kan det skyldes, at Thunderbird kører i baggrunden, også selvom programmet ikke vises. Luk alle kørende versioner af programmet, eller genstart computeren og prøv så igen.

Opret en profil

Klik på knappen Opret profil… for at oprette en ny profil. Når du har givet profilen et navn, kan du angive en selvvalgt placering af profilmappen (eller klik på knappen AfslutFærdig for at bruge standardplaceringen).

Omdøbe en profil

Man omdøber en profil ved at markere profilen og klikke på knappen Omdøb profil…. Giv profilen et nyt navn, og klik så på knappen Afslut.

Slet en profil

For at slette en profil markeres profilen i "Vælg din brugerprofil", klik herefter på knappen Slet profil…. Klik på knappen Slet ikke filer, hvis du udelukkende ønsker at fjerne profilen fra listen, men gerne vil beholde filerne. Klik på knappen Slet filer, hvis du vil slette både profilen og de data, der indgår heri.

Vær opmærksom på, at du ikke kan slette profilen ved at slette den fra harddisken. Den vil stadig blive vist på listen over tilgængelige profiler.

Forskellige muligheder

Arbejd offline

Ved at vælge denne mulighed startes den valgte profil, og Thunderbird startes uden at blive tilsluttet internettet. Du kan se de mails, der er gemt på din computer, og eksperimentere med din eller dine profiler.

Brug den valgte profil uden at spørge ved opstart

Hvis der er flere profiler, bruges denne mulighed til at fortælle Thunderbird, hvad der sker, når programmet startes:

• Hvis du vælger denne mulighed, vil Thunderbird automatisk hente den valgte profil, når programmet startes. Hvis du vil vælge en anden profil, skal dette ske via profilmanageren.
  • Hvis du fravælger denne mulighed, vil du få vist profilmanageren, hver gang programmet startes, så du kan vælge en profil.

Læs også

Læs artiklen Profiler for information om, hvordan du finder profilfilerne, og hvordan du sikkerhedskopierer dem.