Bloker og fjern blokering af websteder med forældrekontrol

Denne artikel forklarer, hvordan du kan forhindre børn i at bruge Firefox, og hvordan du i Firefox kan blokerere websteder og filtrere webindhold, der kan være stødende eller upassende for børn.

Denne artikel forklarer, hvordan du i Firefox kan blokere websteder og filtrerere webindhold, der kan være stødende eller upassende for børn.

Forældrekontrol og webfiltringsprogrammer

Med den indbyggede forældrekontrol i Windows kan du forhindre børn i at bruge programmer såsom browsere. Derudover kan du med webfiltreringsprogrammer blokere for websteder og filtrere webindhold i Firefox og andre browsere.

Windows XP har ikke indbygget forældrekontrol. Hvis du vil, kan du hente Windows Live Essentials til Windows XP hos microsoft.com, som indeholder Windows Live Family Safety, et program til webfiltrering.

Med den indbyggede forældrekontrol i din Mac kan du blokere websteder og filtrere webindhold i Firefox og andre browsere.

Læs artiklen List of content-control software hos wikipedia.org, som indeholder en liste med webfiltreringsprogrammer.

Udvidelser til webfiltrering i Firefox

Denne søgning på addons.mozilla.org efter forældrekontrol viser flere udvidelser, der kan blokere indhold.

Bemærk: Udvidelser kan let deaktiveres af erfarne brugere, og virker ikke i andre browsere.

Baseret på information fra Parental controls (mozillaZine KB)