Bloker eller tillad automatisk afspilning af medier i Firefox

Firefox blokerer alle medier med lyd som standard, så de ikke afspilles automatisk. Hvis du ønsker, at et websted automatisk afspiller medier, eller vil lave andre ændringer til indstillingerne for automatisk afspilning, kan du bruge én af nedenstående metoder.

Tillad altid eller bloker automatisk afspilning af medier

For altid at tillade eller blokere automatisk afspilning af alle medier med lyd, så følg disse trin:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed og rul ned til afsnittet Tilladelser
    (eller indtast Automatisk afspilning i søgefeltet Søg i indstillinger).
    Fx66Permissions-BlockAutoplay
    • Lad ikke websteder starte automatisk afspilning af lyd er standardindstillingen. Når der er sat flueben her, vil automatisk afspilning af medier med lyd være blokeret.
      Bemærk: Hvis mediefiler alligevel afspilles som på websider, selvom du har sat et flueben ud for indstillingen, så prøv at fjerne fluebenet og sæt det igen.
    • Fjern fluebenet ud for Lad ikke websteder starte automatisk afspilning af lyd for altid at tillade automatisk afspilning af medier med lyd.

Dit valg vil gælde for alle medier på alle websteder, undtagen for de websteder, som du har givet særlige tilladelser til.

For altid at tillade eller blokere automatisk afspilning af alle medier med lyd eller video, så følg disse trin:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed og rul ned til afsnittet Tilladelser
    (eller indtast Automatisk afspilning i søgefeltet Søg i indstillinger).
    Fx69Permissions-Autoplay
  3. Klik på knappen Indstillinger… ud forAutomatisk afspilning.
  4. Brug rullemenuen Standard for alle websteder til at vælge, hvordan Firefox skal håndtere automatisk afspilning af medier for alle websteder.
    Fx69Permissions-BlockAutoplay
    • Standardindstillingen Bloker lyd vil blokere automatisk afspilning af medier med lyd.
    • Indstillingen Bloker lyd og video vil blokere automatisk afspilning af medier, herunder video, selvom lyden er slået fra.
    • Indstillinger Tillad lyd og video vil tillade automatisk afspilning af alle medier.
  5. Når du har truffet dit valg, så klik på knappen Gem ændringer.

Den indstilling du vælger, vil gælde for alle medier på alle websteder, undtagen for de websteder, som du har givet særlige tilladelser til.

Webstedsindstillinger

Når Firefox blokerer afspilning af et medie med lyd på et websted, vises et specielt ikon Fx66BlockAutoplayIcon i adressefeltet. Klik på knappen Site Info button i adressefeltet for at åbne kontrolcentret, hvor du skifte mellem at blokere eller tillade automatisk afspilning af medie med lyd. Denne mulighed vises altid i kontrolcentret. Klik på ikonet for at åbne panelet Websteds-information, hvor du kan ændre indstillingerne for automatisk afspilning på webstedet.

Fx66Autoplay-allow-or-blockFx69Autoplay-allow-or-blockFx70Autoplay-allow-or-block
Bemærk: Du kan også ændre indstillinger for automatisk afspilning for et websted via vinduet Sideoplysninger, Tilladelser. (Fjern fluebenet ud for Brug standard under Automatisk afspille mediefiler med lydAutomatisk afspille lydAutomatisk afspilning, og vælg en anden indstilling).
Fx68PageInfo-Permissions-Autoplay

Fx70PageInfo-Permissions-Autoplay

Håndtér undtagelseslisten til automatisk afspilning

Du kan tilføje eller fjerne enkelte websteder fra din liste over undtagelser for automatisk afspilning. For at håndtere listen med websteder, du har valgt at blokere eller tillade automatisk afspilning af medier med lyd, så følg disse trin:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed og rul ned til afsnittet Tilladelser
    (eller indtast Automatisk afspilning i søgefeltet Søg i indstillinger).
    Fx66Permissions-BlockAutoplay
  3. Find indstillingen Lad ikke websteder starte automatisk afspilning af lyd og klik på knappen Undtagelser… for at håndtere din liste med websteder, der må eller ikke må afspille medier med lyd.
    Fx68Permissions-AutoplayExceptions
Bemærk: Hvis det ikke virker, når du tilføjer URL'en til selve webstedet, så prøv at tilføje hele URL'en til websiden, der indeholder mediet, når du tilføjer webstedet til listen.

Indstillinger for automatisk afspilning

I dialogboksen Indstillinger - automatisk afspilning kan du angive et standardvalg for alle websteder, og du kan håndtere tilladelser for websteder, der er undtaget fra standardvalget. For at se eller håndtere indstillinger for automatisk afspilning på websteder, så følg disse trin:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed og rul ned til afsnittet Tilladelser
    (eller indtast Automatisk afspilning i søgefeltet Søg i indstillinger).
    Fx69Permissions-Autoplay
  3. Find Automatisk afspilning, og klik på knappen Indstillinger….
    Fx71Permissions-AutoplaySettings
    Dialogboksen Indstillinger - automatisk afspilning åbnes.

Du kan bruge feltet Søg efter websted til at finde et bestemt websted. Og du kan klikke på kolonneoverskrifterne Websted eller Status for at ændre rækkefølgen i listen, så indholdet vises alfabetisk stigende eller faldende.

Hvis du vil føje et websted til listen over undtagelser, skal du besøge webstedet og bruge panelet Websteds-information, som beskrevet i afsnittet Webstedsindstillinger ovenover.

Du kan bruge rullemenuen Status ud for webstedet til at ændre dets indstilling for automatisk afspilning. (Bemærk: Hvis du ændrer status til din standard-indstilling, vil webstedet blive fjernet fra listen, når du har gemt ændringerne.)

For at gendanne standard-tilladelserne for enkelte websteder, så skift deres status til din standard-indstilling eller fjern dem fra listen.

Klik på knappen Gem ændringer for at gemme dine ændringer.