Udvidet beskyttelse mod sporing i Firefox til iOS

Firefox til iOS har indbygget funktionen Udvidet beskyttelse mod sporing, der reducerer målrettede reklamer og hjælper med at forhindre annoncører i at spore din browsing. Dette gøres med en liste fra Disconnect til at identificere og reducere sporing via reklamer og sociale medier. Funktionen blokerer også kryptominers og fingerprinters. Du kan tilpasse din beskyttelse ved at deaktivere funktionen Udvidet beskyttelse mod sporing for et bestemt websted, og vælge mellem to beskyttelsesniveauer, Standard eller Striks.

Slå beskyttelse mod sporing til eller fra

Udvidet beskyttelse mod sporing er som standard slået til for yderligere beskyttelse af dit privatliv. Du kan slå funktionen fra for alle websteder:

1. Tryk på menuknappen nederst på skærmen (menuen findes øverst til højre, hvis du bruger en iPad):
    Firefox iOS menu bar

2. Tryk på Indstillinger i menuen.
  3. Tryk på Beskyttelse mod sporing.
  4. Tryk på kontakten ud for Udvidet beskyttelse mod sporing for at slå funktionen til eller fra switchonios.
  5. Hvis du slår funktionen til, skal du vælge det beskyttelsesniveau, du vil bruge:
    • Standard: Beskytter dig mod sporing via sociale medier, sporings-tjenester på tværs af websteder, cryptominers og fingerprinters.
    • Striks: Indeholder beskyttelsesniveauet Standard og stopper også kendt sporings-indhold såsom videoer, reklamer og andet indhold, der indeholder sporings-kode. Sider indlæses hurtigere, men denne indstilling kan medføre, at nogle websteder måske ikke fungerer som de skal. Hvis det sker, så læs nedenunder, hvordan du slår Beskyttelse mod sporing fra for et bestemt websted.

Sådan slår du Beskyttelse mod sporing fra for et bestemt websted

Når du trykker på skjold-ikonet, kan du se hvor mange sporings-elementer webstedet har. Du kan også vælge at deaktivere funktionen Udvidet beskyttelse mod sporing for et bestemt websted.

1. Tryk på skjold-ikonet FirefoxShieldIcon i adressefeltet.
  2. Et panel vil vise dig hvilke sporings-elementer, der er blevet blokeret. I panelet har du også mulighed for at slå beskyttelse mod sporing til eller fra.
  3. Tryk på kontakten ud for Aktivér for dette websted for at slå beskyttelsen til eller fra switchonios. Når kontakten er blå er funktionen aktiveret.

Se hvilke sporings-elementer, der er blevet blokeret

1. Tryk på skjold-ikonet i adressefeltet. Et panel vil vise dig de forskellige typer af sporings-elementer på siden.
  2. Tryk på en type af sporings-element for at se nøjagtigt hvilke sporings-elementer, der er blevet blokeret.
    trackers blocked etp

Deaktiver Beskyttelse mod sporing midlertidigt for et websted

Hvis du har problemer med at indlæse et websted, kan du nemt og midlertidigt deaktivere funktionen Udvidet beskyttelse mod sporing for det pågældende faneblad ved at trykke og holde på knappen Genindlæs, og så trykke på Indlæs igen uden beskyttelse mod sporing. refresh ios.

Du kan læse mere om listen og Disconnects metoder på Disconnects websted. Du kan læse mere om Firefox til iOS' brug af lister til sporingsbeskyttelse på vores wiki-side.