Hvad blev der af funktionen Beskyttelse mod sporing?

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Privatlivsbeskyttelsen i funktionen Beskyttelse mod sporing er nu en del af funktionen Blokering af indhold. Når skjold-ikonet vises i adresselinjen, er Blokering af indhold slået til. Blokering af indhold beskytter i øjeblikket mod visse typer af sporings-elementer. Flere privatlivs-funktioner vil blive føjet til funktionen i fremtidige versioner af Firefox.

Hvis du vil vide mere om beskyttelse mod sporing og blokering af indhold, så læs artiklen Blokering af indhold.

Sporing hentyder normalt til indhold, cookies eller scripts, der kan indsamle dine browsing-data over flere forskellige websteder. Firefox giver brugerne mulighed for at blokere disse sporings-teknologier. Tidligere blev denne funktion kaldt Beskyttelse mod sporing. Fra og med Firefox version 63 er funktionen Beskyttelse mod sporing en del af et nyt sæt funktioner kaldet Blokering af indhold. Du kan opnå den samme beskyttelse mod sporing som i den gamle funktion, hvis du vælger at blokere alle fundne sporings-elementer.

Opdater Firefox til den seneste version for at bruge funktionen Blokering af indhold, og få samtidig de seneste sikkerheds- og stabilitetsopdateringer.

Slå blokering af indhold til eller fra

Fra og med Firefox 63 indeholder blokering af indhold indstillinger for sporings-elementer og sporings-cookies. Firefox blokerer som standard kun sporings-elementer i private vinduer. Du kan ændre dine indstillinger, så Firefox blokerer sporings-elementer hele tiden. Du kan også indstille Firefox til aldrig at blokere indhold.

Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke., og vælg Blokering af indhold. Dette åbner afsnittet Blokering af indhold i Firefox' indstillinger.

Fx63menuContentBlockingFx65ContentBlocking
  1. Skift fra Kun i private vinduer til Altid under indstillingen Alle fundne sporings-elementer for at blokere sporings-elementer i alle browsing-sessioner.
  2. Vil du i stedet deaktivere blokering af indhold, så fjern fluebenet ud for Alle fundne sporings-elementer.
Hvis du vil vide mere om disse funktioner, så læs artiklen Content Blocking.

Slå beskyttelse mod sporing til eller fra

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke. i Firefox for at åbne menuen.
  2. Klik på kontakten ud for Beskyttelse mod sporing for at slå funktionen til switchonios eller fra.

Slå automatisk beskyttelse mod sporing til eller fra for visse sessioner

Firefox blokerer som standard kun sporings-elementer i private vinduer. Du kan tilpasse beskyttelse mod sporing, så funktionen er slået til hele tiden, kun i private vinduer eller slet ikke slået til.

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed til venstre, og rul ned til afsnittet Beskyttelse mod sporing.
    Fx57TrackingProtection-new
  3. Vælg mellem følgende muligheder:
    • Altid: Aktiverer beskyttelse mod sporing, når du browser.
    • Kun i private vinduer: Aktiverer kun beskyttelse mod sporing, når du benytter et privat vindue.
    • Aldrig: Deaktiverer beskyttelse mod sporing for alle websteder.

Slå beskyttelse mod sporing til eller fra i private vinduer

Beskyttelse mod sporing er som standard aktiveret, når du browser i et privat vindue.

PrivateBrowsingWithTrackingProtectionON

Klik på kontakten ved siden af Beskyttelse mod sporing på startsiden for privat browsing for at slå funktionen til eller fra. (Hvis du ikke kan se kontakten ud for Beskyttelse mod sporing, betyder det, at du har indstillet Firefox til altid at have aktiveret beskyttelse mod sporing.)

Slå beskyttelse mod sporing fra for et enkelt websted

Du kan også vælge at deaktivere beskyttelse mod sporing for enkelte websteder.

1. Når Firefox blokerer sporing på et websted, vises et skjold-ikon i adressefeltet. Klik på ikonet for at åbne kontrolcentret.
  2. Klik på knappen Deaktiver beskyttelse for denne sessionDeaktiver beskyttelse for dette websted i et almindeligt vindue eller Deaktiver beskyttelse for denne session i et privat vindueDeaktiver for dette websted i et almindeligt vindue eller Deaktiver for denne session i et privat vindue.
    tracking protection off 57Fx62TrackingProtection-Always
  3. Når beskyttelse mod sporing er deaktiveret, vises et skjold-ikon med en rød streg i adressefeltet tracking protection off fxos.
Du kan genaktivere beskyttelse mod sporing ved at klikke på skjold-ikonet igen og så klikke på knappen Aktiver beskyttelseAktiver for dette websted.

Eftersom der ikke gemmes informationer om din browsing i privat browsing, huskes deaktivering af beskyttelse mod sporing for enkelte websteder heller ikke. Deaktiveringen virker således kun, indtil du afslutter privat browsing. Næste gang du starter privat browsing vil beskyttelse mod sporing atter være aktiveret på alle websteder.