Autofuldførelse af forslag i Firefox' adressefelt

Denne artikel kan være forældet.

Der er foretaget en vigtig ændring i den engelske artikel, som denne er baseret på. Indtil denne side er opdateret, kan du måske få nytte af denne artikel: Address bar autocomplete suggestions in Firefox

Adressefeltet i Firefox viser adressen (URL'en) på den webside, du besøger. Når du skriver i adressefeltet for at indtaste en URL eller en søgeterm, husker Firefox de websider, du har besøgt, så autofuldførelsesfunktionen kan vise dig forslag til websider, som fx. websider du har bogmærket, påsat mærkater, besøgt eller har åbne i andre faneblade. Denne artikel forklarer, hvordan adressefeltets autofuldførelsesfunktion virker.

Hvordan bruger jeg autofuldførelseslisten?

Begynd at skrive i adressefeltet. Forslag fra din browserhistorik, bogmærker og faneblade vises under det indtastede. (Hvis du klikker i adressefeltet i stedet for at skrive i det, vises en rullemenu med dine mest besøgte eller fastgjorte websider i stedet.)

Fx82AddressBarAutocompleteDropdownFx89AutocompleteDropdownFx94AutocompleteDropdownFirefoxSuggest

Når du indtaster i adressefeltet, kan rullemenuen indeholde følgende. Forslagene vises måske under Firefox-forslag for nogle brugere. (Læs artiklen Firefox Suggest FAQ for mere information).

En ikon af en blå stjerne BlueStarBookmarksIcon angiver, at et matchende resultat er et bogmærke; et ikon af et faneblad og teksten "Skift til faneblad" angiver et åbent faneblad. Når du ser den ønskede webside, så klik på den, eller brug piletasterne op og ned for at markere den, og tryk så på tasten EnterRetur.

Bemærk: Populære søgeforslag fra din standard-søgetjeneste vises måske også, enten før eller efter forslag fra browserhistorik, bogmærker og faneblade, afhængigt af dine søgeindstillinger. Hvis visning af søgeforslag er aktiveret, vises de med et ikon af et forstørrelsesglas MagnifyingGlassIcon. Forslag fra søgehistorik vises med et ikon af et ur SearchHistoryClockIcon. Læs artiklen Søgeforslag i Firefox for mere information.

Søgeforslagene i adressefeltet tilpasses ud fra din adfærd. Firefox tilpasser forslagene ud fra, hvor ofte du besøger hver webside, hvor længe siden du sidst besøgte dem, og hvilke forslag du tidligere har valgt ud fra de indtastede tegn eller søgeord. På den måde vil ofte besøgte websider blive vist øverst på listen - ofte allerede når du indtaster ét enkelt tegn.

Autofuldfør adresser

Ud over autofuldførelseslisten vil Firefox også fuldføre adresser i adressefeltet. Hvis du fx skriver "suppo", vil Firefox autoudfylde "rt.mozilla.org/", hvis du tidligere har besøgt det websted. Trykker du på tasten EnterRetur, vil du blive taget direkte til websiden.

URLAutocomplete75

Skift til faneblad

Adressefeltet søger også i dine åbne faneblade, findes et match, får du vist et ikon af et faneblad og teksten "Skift til faneblad" på listen med forslag. Klik på det eller brug piletasterne op og ned for at markere det, og tryk så på tasten EnterRetur, hvis du vil skifte til siden på det allerede åbne faneblad i stedet for at få åbnet et nyt faneblad.

SwitchToTab75Fx89Autocomplete-SwitchToTab
Du kan deaktivere "Skift til faneblad" midlertidigt ved at trykke på tasten Alt eller Ctrl, mens du klikker på websiden på listen med forslag. I stedet for at skifte til et eksisterende faneblad, vil et tryk på tasten Alt åbne siden i det nuværende faneblad, mens et tryk på tasten Ctrl vil åbne siden i et nyt faneblad.

Hvad kan jeg gøre for at få de bedste resultater?

• Når du vil besøge et tidligere besøgt webside, så indtast nogle få tegn fra dets webadresse eller sidetitel. Rul gennem punkterne på autofuldførelseslisten, og find siden på listen (indtast endnu et tegn, hvis ikke du kan se den på listen). Tryk på tasten EnterRetur for at gå til den valgte webside. Firefox vil så i fremtiden vægte kombinationen af denne indtastning og den valgte side højere.
  • Ryd ikke browserhistorikken. Den bedste kilde til punkter på autofuldførelseslisten er normalt en kombinationen af sidens titel og dens webadresse. Hvis du rydder browserhistorikken, fjernes websiderne også fra autofuldførelseslisten.
  • Bogmærk og sæt mærkater på ofte besøgte websider. Adressefeltet vil matche på bogmærkets navn og på de tilknyttede mærkater. Læs artiklen Bogmærker i Firefox for mere information om, hvordan du bruger bogmærker i Firefox. Du kan forbedre dine autofuldførelsesresultater ved at give websiderne mærkatnavne, som er nemme at huske.

Hvordan kan jeg bestemme, hvilke resultater adressefeltet viser mig?

Skift dine indstillinger for adressefeltet

Du kan deaktivere adressefeltets autofuldførelsesfunktion, og du kan begrænse resultaterne:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed.
  3. Vælg eller fravælg det ønskede i afsnittet Adressefelt:
    Bemærk: Nogle brugere kan få vist afsnittet Adressefelt — Firefox-forslag i stedet for, med yderligere indstillinger. Hvis du vil vide mere, så læs artiklen How to Customize Firefox Suggest Settings.
    Fx78AddressBarSettingsFx89AddressBarSettings
  • Historik: foreslår tidligere besøgte websider.
  • Bogmærker: foreslår bogmærkede websider.
  • Åbne faneblade: foreslår websider, som er åbne i andre faneblade.
  • Mest besøgte websider: foreslår dine mest besøgte websider, når du klikker i adressefeltet (hvis funktionen er aktiveret på siden [[Customize your New Tab page to hide or display content|Hjem] under Indstillinger]).
  • Historik: foreslår tidligere besøgte websider.
  • Bogmærker: foreslår bogmærkede websider.
  • Åbne faneblade: foreslår websider, som er åbne i andre faneblade.
  • Genveje: foreslår dine mest besøgte websider, når du klikker i adressefeltet (hvis Genveje er aktiveret på siden Nyt faneblad).
  • Søgetjenester: foreslår søgning med dine søgetjenester.
  • Skift indstillinger for søgeforslag: Klik på linket for at åbne siden Søgning i Firefox' indstillinger, hvor du kan ændre dine indstillinger for søgeforslag fra søgetjenester, herunder forslag fra din søgehistorik. Læs artiklen Skift dine søgeindstillinger i Firefox, hvis du vil vide mere.

Fjern resultater fra autofuldførelseslisten

Hvis du vil fjerne en indtastning fra autofuldførelseslisten:

1. Brug piletasterne op og ned på dit tastatur for at markere den uønskede webside på listen.
  2. Tryk på tasterne Skift+DeleteSkift+Slet for at fjerne siden fra listen.

Hvis du vil fjerne alle historikresultater fra autofuldførelseslisten, så ryd Firefox' browserhistorik.

Bemærk: Websider på autofuldførelseslisten, som hentes fra dine bogmærker, vil ikke blive fjernet fra resultaterne, hvis du forsøger at slette dem eller rydde browserhistorikken. Disse punkter er markeret med en stjerne. Hvis du vil fjerne dem fra listen, skal du slette det tilhørende bogmærke, eller du skal fravælge bogmærker i adressefeltets indstillinger.

Målret søgningen

Når du indtaster en søgeterm i adresselinjen, viser listen som standard søgeforslag fra standard-søgetjenesten og sider (bogmærker, historik, åbne faner), hvor hver søgeterm er en del af titlen, en del af et mærkat eller en del af webadressen (URL'en).

Hvis du kun er interesseret i resultater fra bestemte kilder, som fx et bogmærke eller et åbent faneblad, kan du indtaste særlige tegn for at målrette søgningen. Tegnet kan indtastes efter hver søgeterm, og skal være adskilt med et mellemrum:

• Tilføj ^ for at søge efter resultater i din browserhistorik.
  • Tilføj * for kun at få vist resultater fra dine bogmærker.
  • Tilføj + for kun at få vist resultater fra websider med mærkater.
  • Tilføj % for kun at få vist resultater fra dine aktuelt åbne faneblade.
  • Tilføj # for kun at få vist resultater fra sidetitler.
  • Tilføj $ for kun at få vist resultater, hvor hver søgeterm er en del af webadresser (URL'er). Teksten "https://" eller "http://" ignoreres, men "file:///" ignoreres ikke.
  • Tilføj ? for kun at få vist resultater fra søgeforslag.

Hvis du fx leder efter en bogmærket side med navnet Mozilla Firefox Support, kan du skrive mozilla i adressefeltet. Autofuldførelsen viser dig en liste med websider, men du kan måske ikke se den ønskede side, fordi den befinder sig langt nede på listen.

Du kan indsnævre listen til kun at vise resultater fra dine bogmærker ved at i stedet indtaste mozilla * eller * mozilla.