Adobe Flash Protected Mode i Firefox

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Understøttelse af Flash er ophørt: Som andre browsere og Adobe stoppede Firefox med at understøtte Flash ved udgangen af 2020. Læs artiklen End of support for Adobe Flash for mere information.

Denne artikel gælder kun for Firefox på Windows.

Denne artikel henvender sig til brugere med Windows Vista og nyere.
Denne artikel gælder ikke for den nye 64-bit-version af Firefox på Windows 7 og nyere. Mozilla har sin egen "NPAPI plugin sandbox"-sikkerhedsfunktion i 64-bit-versionen af Firefox, og den er slået til som standard.

Flash protected mode er en sikkerhedsfunktion, som er implementeret af Adobe i 32-bit versioner af Firefox i Windows-operativsystemer, når Flashplugin'et er installeret. Denne funktion er aktiveret som standard for at gøre det mere svært for angribere at få adgang til din computer.

Flash protected mode kan forårsage ydelsesproblemer med Flash i Firefox, såsom vedholdende fastfrysninger eller plugin-nedbrud. Dette er især gældende for brugere med trykfølsomme skærme og for brugere, der benytter tilgængelighedsværktøjer.

Du kan deaktivere Flash protected mode ved at følge disse trin:

1. Klik på menuknappen New Fx MenuBilledet "Fx57menu" findes ikke., og klik så på Tilføjelser.
  2. Klik på Plugins, og klik så på knappen Indstillinger ud for Shockwave Flash.
    Fx60FlashPluginOptions
  3. Fjern fluebenet ud for Aktiver Adobe Flash protected mode.
    flash protected mode fx38 Fx55FlashProtectedModeFx60FlashProtectedMode
  4. Klik på menuknappen New Fx MenuBilledet "Fx57menu" findes ikke., og klik så på AfslutClose 29 for at lukke Firefox helt, så ændringen kan træde i kraft.

Når du åbner Firefox igen, vil Flash protected mode være deaktiveret.

Advarsel: Deaktivering af Flash protected mode gør din computer mere sårbar for hackerangreb. Deaktivér ikke denne funktion, medmindre du er påvirket af en ringe Flash-ydelse.