Global privatlivskontrol

Introduceret i Firefox-version 120, kan du gøre brug af Global Privacy Control (GPC) til automatisk at underrette websteder om ikke at sælge eller dele oplysninger om din browsing-session på det pågældende websted.

GPC fungerer som en "Sælg Ikke"-mekanisme i nogle amerikanske stater såsom Californien, Colorado og Connecticut. GPC kan også bruges til at angive et fravalg af målrettet annoncering eller som en generel anmodning om at begrænse salg eller deling af dine personlige data i de nævnte jurisdiktioner, såvel som i jurisdiktioner som EU, Storbritannien, Nevada, Utah og Virginia.

Sådan aktiver du indstillingen:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & Sikkerhed, rul ned til Privatlivsindstillinger for websted, og sæt flueben ud for indstillingen Fortæl websteder, at de ikke skal sælge eller dele mine data.
  3. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.