Referència dels menús

This article is no longer maintained, so its content might be out of date.

Aquesta referència dels menús del Mozilla Firefox descriu cada un dels elements del menú de la finestra principal.

Table of Contents

Firefox

Quant al Mozilla Firefox

Mostra un quadre de diàleg amb informació sobre el Firefox, incloent-hi la versió actual i una breu llista de crèdits.

OpcionsPreferències

Mostra la finestra d'opcionsde preferències, des d'on podeu canviar moltes opcionspreferències del Firefox.

Surt del Firefox

Tanca totes les finestres del Firefox, cancel·la totes les baixades actives i surt del Firefox completament. Si utilitzeu aquest element del menú i teniu més d'una finestra o pestanya oberta, el Firefox us demanarà que ho confirmeu per tal de prevenir que sortiu accidentalment. Podeu desactivar aquest avís desseleccionant el quadre de verificació Avisa'm en tancar diverses pestanyes de cop del quadre Pestanyes a Eines > OpcionsEdita > PreferènciesFirefox > Preferències. El Firefox també us avisarà si esteu baixant un fitxer.

Fitxer

Obre una finestra

Obre una nova finestra del Firefox.

Obre una pestanya

Afegeix una nova pestanya en la mateixa finestra del Firefox.

Obre una ubicació…

Mou el focus del Firefox a la barra d'ubicació perquè pugueu introduir-hi l'URL que vulgueu visitar.

Obre un fitxer…

Mostra el diàleg "Obre un fitxer" amb el qual podreu seleccionar un fitxer dels vostres discs locals o bé de la xarxa. El diàleg us mostrarà diversos tipus de fitxers que el Firefox pot visualitzar, incloent-hi fitxers HTML/XML, imatges, fitxers de text i altres.

Tanca la finestra

Tanca la finestra actual.

Tanca la pestanya

Aquest element del menú només es visible si la finestra actual conté més d'una pestanya. En aquest cas, tanca la pestanya que en aquell moment s'estigui veient.

Anomena i desa la pàgina…

Desa la pàgina que esteu visualitzant. Teniu l'opció de desar la pàgina sencera (incloent-hi les imatges), només el contingut HTML o bé només el text.

Envia la pàgina…

Obre una finestra de redacció de missatges utilitzant el vostre programa de correu predeterminat, per tal que pugueu enviar un missatge amb un enllaç a la pàgina actual.

Configuració de la pàgina…

Mostra el diàleg de configuració de la pàgina, des del qual podeu especificar opcions d'impressió com ara marges, capçaleres, peus de pàgina i l'orientació de la pàgina.

Exemple d'impressió

Mostra una previsualització de com quedarà el document actual un cop imprès. Reflecteix el resultat de les opcions seleccionades en el diàleg de configuració de la pàgina, així com les instruccions d'impressió del propi autor per a la pàgina.

Imprimeix…

Mostra el diàleg d'impressió, des d'on podeu especificar el nombre de còpies a imprimir, etc. Feu clic a D'acord per a començar a imprimir.

Importa…

Obre un assistent, que us permetrà importar les preferències, les adreces d'interès, els historials de navegació, les contrasenyes i demés informació d'altres navegadors, siguin el Microsoft Internet Explorer, el Netscape, el Mozilla o l'Opera.

Treballa fora de línia

Canvia entre el mode de treball en línia i fora de línia. Treballant fora de línia podeu tornar a visualitzar les pàgines que heu visitat anteriorment sense necessitat d'estar connectats a Internet.

SurtSurt

Tanca totes les finestres del Firefox, cancel·la totes les baixades actives i surt del Firefox completament. Si utilitzeu aquest element del menú i teniu més d'una finestra o pestanya oberta, el Firefox us demanarà que ho confirmeu per tal de prevenir que en sortiu accidentalment. Podeu desactivar aquest avís desseleccionant el quadre de verificació Avisa'm en tancar diverses pestanyes de cop del quadre Pestanyes a Eines > OpcionsEdita > PreferènciesFirefox > Preferències. El Firefox també us avisarà si esteu baixant un fitxer.

Edita

Desfés

Desfà l'última acció feta en un formulari d'Internet. Si més tard decidiu que no voleu desfer l'acció, podeu fer servir l'ordre Refés.

Refés

Refà l'última acció desfeta.

Retalla

Retalla el text seleccionat d'un camp de text i l'emmagatzema al porta-retalls. Podeu enganxar el text del porta-retalls en un altre lloc utilitzant l'ordre Enganxa.

Copia

Copia el text seleccionat i l'emmagatzema al porta-retalls. Podeu enganxar el text del porta-retalls utilitzant l'ordre Enganxa.

Enganxa

Enganxa el text emmagatzemat al porta-retalls en un camp de text.

Suprimeix

Suprimeix el text seleccionat d'un camp de text.

Selecciona-ho tot

Selecciona tot el text i altres elements d'una pàgina.

Cerca en aquesta pàgina…

Mostra la barra de cerca a la part inferior de la finestra del navegador. Introduïu en aquesta barra d'eines la seqüència de text que voleu trobar, i a mesura que escriviu el Firefox cercarà i seleccionarà automàticament a la pàgina on us trobeu la primera coincidència de la seqüència de text que hagueu introduït. Feu un clic a Cerca el següent o Cerca l'anterior per a trobar-la en altres llocs de la pàgina o feu clic a Ressalta-ho tot per a marcar-ne totes les coincidències en aquesta pàgina.

Torna a cercar

Cerca la següent coincidència del text especificat quan s'utilitza l'ordre Cerca en aquesta pàgina

OpcionsPreferències

Mostra la finestra d'Opcionsde Preferències, on podeu canviar moltes opcionspreferències del Firefox.

Visualitza

Barres d'eines

Barra de navegació

Mostra o amaga la barra de navegació, on hi ha els botons de navegació (enrere, endavant, atura, etc).

Barra de les adreces d'interès

Mostra o amaga la barra de les adreces d'interès, en la qual s'emmagatzema la ubicació dels llocs d'Internet més interessants per a l'usuari.

Personalitza…

Mostra el diàleg de personalització de les barres d'eines. Des d'ací podeu treure o afegir botons de la barra d'eines tot arrossegant-los dins o fora del diàleg. També podeu fer clic amb el botó dret del ratolíclicar prement Control damunt de la barra d'eines i seleccionar l'opció Personalitza per a mostrar aquest diàleg.

Barra d'estat

Mostra o amaga la barra d'estat, que es troba a la part inferior de la finestra. En la barra d'estat es mostra informació útil referent a la pàgina que s'està visualitzant, tot i que hom pot trobar que no necessita aquesta barra.

Barra lateral

A la barra lateral s'hi pot mostrar les adreces d'interès o l'historial de navegació. També podeu tancar la barra lateral fent clic damunt de la X en el costat superior esquerre de la barra.

Adreces d'interès

Mostra les adreces d'interès a la barra lateral, en la qual podeu mantenir els vostres enllaços més útils visibles en tot moment. Això us pot ser molt útil si feu servir les adreces d'interès molt sovint.

Historial

Mostra l'historial de navegació a la barra lateral, en la qual podeu visualitzar quines pàgines heu visitat. Per a canviar quant de temps una pàgina serà recordada en l'historial, seleccioneu Eines > OpcionsEdita > PreferènciesFirefox > Preferències en el quadre de Privadesa.

Atura

Atura la càrrega de la pàgina que estàveu visitant. Té el mateix efecte que fer clic en el botó Atura de la barra de navegació.

Actualitza

Useu aquesta ordre per a tornar a carregar la pàgina actual, o obtenir-ne una versió més actualitzada. Té el mateix efecte que fer clic en el botó Actualitza de la barra de navegació.

Mida de la pàgina

Si el text d'una pàgina web és massa petit o gran, des d'ací podeu canviar-ne la mida còmodament.

Augmenta

Augmenta la mida de la pàgina web. Podeu fer el mateix amb el ratolí, consulteu les dreceres del ratolí.

Redueix

Redueix la mida de la pàgina web. Podeu fer el mateix amb el ratolí, consulteu les dreceres del ratolí.

Reinicia

Mostra la pàgina web en la seva mida normal.

Augmenta el text només

Fa efectives les ordres Augmenta, Redueix i Reinicia únicament per al text de la pàgina web (no per a tota la pàgina).

Estil de la pàgina

Us permet seleccionar un estil per a la pàgina web actual. Per defecte, està seleccionat l' "Estil de pàgina bàsic", excepte si l'autor en defineix un de diferent.

Sense estil

Suprimeix el format de l'estil de la pàgina.

Estil de pàgina bàsic

Mostra la pàgina amb un estil general especificat per l'autor.

Si l'autor ha especificat estils de pàgina addicionals, el Firefox els llistarà ací perquè els seleccioneu.

Codificació de caràcters

Us permet de modificar manualment la codificació dels caràcters de la pàgina. El Firefox normalment tria la codificació correcta automàticament.

Font de la pàgina

Mostra el codi font de la pàgina actual.

Pantalla completa

Mostra l'actual finestra de forma que ocupi tota la pantalla. Si teniu la barra de navegació amagada i no podeu restaurar-la, podeu fer servir la drecera del teclat F11 per a tornar al mode normal.

Historial

El menú Historial conté una llista de les darreres pàgines visitades i les darreres pestanyes tancades.

Enrere

Va a la pàgina anterior a l'actual segons l'historial de navegació. Té el mateix efecte que fer clic damunt del botó Enrere de la barra de navegació.

Endavant

Va a la pàgina següent a l'actual segons l'historial de navegació. Té el mateix efecte que fer clic damunt del botó Enrere de la barra de navegació.

Inici

Mostra la vostra pàgina d'inici. És el mateix que fer clic en el botó Pàgina d'inici de la barra de navegació. Per a canviar la pàgina d'inici, seleccioneu Eines > OpcionsEdita > PreferènciesFirefox > Preferències i obriu el quadre Principal. Podreu especificar que la pàgina d'inici sigui una pàgina en blanc, la pàgina actual, l'actual grup de pestanyes o una adreça d'interès, o bé introduir-hi directament l'adreça de la pàgina que us interessi.

Mostra tot l'historial

Mostra l'historial de navegació a la barra lateral, en la qual podeu visualitzar quines pàgines heu visitat. Per a canviar quant de temps una pàgina serà recordada en l'historial, seleccioneu Eines > OpcionsEdita > PreferènciesFirefox > Preferències i aneu al quadre de Privadesa.

Pestanyes tancades recentment

Us permet restaurar una pestanya que hàgiu tancat recentment en la finestra actual seleccionant-la de la llista. Vegeu el tema Tancar i restaurar pestanyes per a més informació.

Adreces d'interès

Aquest menú conté totes les adreces d'interès que heu anat seleccionant.

Afegeix a les adreces d'interès…

Afegeix la pàgina actual a la vostra llista d'adreces d'interès. Es mostrarà un diàleg, en el qual podreu triar el títol de la pàgina i la posició dins el menú d'adreces d'interès.

Subscriu-me al canal de la pàgina…

Mostra una previsualització del canal que ofereix el lloc web actual. Des de la previsualització, podeu subscriure-us amb una adreça d'interès activa, un lector de canals del vostre ordinador, o un servei web. Si heu triat subscriure-us sempre fent servir un lector de canals, s'ometrà la pàgina de previsualització del quadre Canals de les Eines > OpcionsEdita > PreferènciesFirefox > Preferències.

Afegeix-hi totes les pestanyes…

Afegeix totes les pestanyes de la finestra actual a una nova carpeta de les adreces d'interès. Es mostrarà un diàleg que us permetrà triar el nom de la carpeta i especificar on voleu que s'emmagatzemi.

Organitza les adreces d'interès…

Mostra el gestor d'adreces d'interès, des del qual podreu manipular les vostres adreces. Podreu ordenar-les, canviar-ne el nom i demés propietats, així com també esborrar-les, moure-les o afegir-ne de noves.

Eines

Cerca al Web

Ressalta el quadre de cerca web. Podeu llavors escriure-hi allò que voleu trobar al web.

Baixades

Mostra el gestor de baixades, des del qual podreu veure quins fitxers s'estan descarregant actualment, i si es desitja, aturar la descàrrega.

Complements

Obre el gestor de complements, on podeu visualitzar, instal·lar, configurar, actualitzar i desinstal·lar les vostres extensions i temes. Per a més informació, vegeu l'ajuda dels complements.

Consola d'errors

Obre la consola d'errors, que permet revisar els problemes amb el codi JavaScript. El JavaScript és un llenguatge script que normalment es fa servir per a construir pàgines d'Internet. Els programadors l'utilitzen per a fer les pàgines més interactives; per exemple, sovint es fan servir per a validar els camps dels formularis i seleccionar botons dinàmicament.

Informació de la pàgina

Mostra un diàleg que proporciona informació extensa sobre la pàgina actual, com ara el tipus de document, la codificació, la mida i el nivell de seguretat. El diàleg mostra també informació sobre els components multimèdia i els enllaços de la pàgina.

Neteja les dades personals…

Buida els elements que s'han seleccionat al diàleg dels paràmetres de neteja al quadre Privadesa a Eines > OpcionsEdita > PreferènciesFirefox > Preferències. Per defecte, mostra un diàleg de confirmació.

OpcionsPreferències

Mostra la finestra d'Opcionsde Preferències, on podeu canviar moltes opcionspreferències del Firefox.

Finestra

Minimitza

Minimitza la finestra actual.

Zoom

Augmenta o restaura la finestra actual.

(Finestres obertes)

Mostra totes les finestres obertes pel seu títol.

Ajuda

Continguts de l'ajuda

Obre la finestra d'ajuda del Firefox, la qual us ajudarà a trobar informació sobre com navegar pel web.

Per als usuaris de l'Internet Explorer

Obre una ajuda on trobareu informació de com facilitar el pas dels usuaris de l'Internet Explorer al Firefox.

Notes de la versió

Proporciona informació sobre com instal·lar, desinstal·lar i configurar el Firefox, així com altres informacions importants i detalls recents. Aquesta característica requereix una connexió activa a Internet.

Informa d'un lloc web no funcional…

Us permet informar als desenvolupadors d'aquells llocs webs que no funcionen correctament al Firefox.

Informa d'una falsificació web…

Us permet informar sobre llocs que creieu que són fraudulents o destinats a la «pesca electrònica». Aquests darrers són llocs idèntics als vostres webs de confiança (com ara el del vostre banc, el web a través del qual feu la compra o participeu en subhastes, etc.) i pretenen enganyar l'usuari demanant-li informació valuosa (contrasenyes, el número de targeta de crèdit, etc.). Quan es mostra un lloc web sospitós d'estar destinat a la «pesca electrònica», l'element del menú es substitueix per This isn't a web forgery..., que us permet fer-vos enrere en el cas que us hagueu equivocat. La protecció de la «pesca electrònica» en el Firefox té l'ajut de Google, i la informació que trameteu s'enviarà a Google perquè pugui fer-se servir per a millorar aquesta característica. El vostre informe serà anònim d'acord amb la política de privadesa de Google. Aquesta característica requereix una connexió activa a Internet.

Comprova si hi ha actualitzacions…

Mostra un quadre de diàleg que comprova si hi ha actualitzacions per al Firefox i, en cas que sí, us pregunta si voleu instal·lar-ne alguna. Un cop baixada una actualització, el quadre de diàleg us demanarà que reinicieu el Firefox per tal d'instal·lar-la. Tingueu en compte que el nom d'aquest element del menú canviarà mentre duri la baixada, i no tornarà a canviar fins que no hagi acabat la instal·lació.

Quant al Mozilla Firefox

Mostra un diàleg amb informació del Firefox, incloent-hi la versió actual i una breu llista de crèdits.