Paraules clau intel·ligents

Les paraules clau inteŀligents són una forma fàcil de cercar en llocs web específics directament des de la barra d'ubicació del Firefox. En comptes d'anar a un lloc web concret, trobar la funció de cerca i executar-la, podeu cercar allò que desitgeu d'aquell lloc web des del Firefox mentre sou a qualsevol altra pàgina.

Per exemple, si cerqueu habitualment a la Viquipèdia, podeu definir una paraula clau inteŀligent per a habilitar-ne la cerca des del navegador. Per a cercar informació de «Jaume I» a la Viquipèdia, només cal que introduïu el següent a la barra d'ubicació:
viqui Jaume I

Per a crear una paraula clau:

1. Visiteu el lloc web on voleu cercar-hi i trobeu el camp de cerca des d'on normalment escriuríeu els vostres termes de cerca.
  2. Feu clic amb el botó secundari del ratolíPremeu la tecla Ctrl mentre cliqueu amb el ratolí al camp de cerca. Seleccioneu Afegeix una paraula clau per a aquesta cerca….

3. Apareix el diàleg d'addició d'adreces d'interès. Introduïu-hi un nom apropiat per a aquesta adreça d'interès (p.ex. «La Viquipèdia»). Creeu-hi una paraula clau (p.ex. «viqui»).

4. Seleccioneu la carpeta de les adreces d'interès on ho voleu desar. Llavors feu clic a D'acord.

Per a utilitzar l'adreça d'interès inteŀligent creada, introduïu la paraula clau i el terme de cerca a la barra d'ubicació i premeu RetornRetorn.