La barra de cerca

This article may be out of date.

An important change has been made to the English article on which this is based. Until this page is updated, you might find this helpful: Search with the Firefox address bar

La barra de cerca es tracta d'una barra amb un camp de text al costat superior dret de la finestra del Firefox. Gràcies a aquesta barra podeu utilitzar els motors de cerca més populars sense que hàgiu de visitar directament els respectius llocs web. Quan hi introduïu un terme, es consulta al motor associat, i els resultats es mostren tot seguit al Firefox. Respecte a la barra de navegació, la barra de cerca es troba a l'extrem superior dret.

• Per tal d'utilitzar el motor de cerca que s'indica a la barra, introduïu un terme dins del camp de text i premeu RetornRetorn. A continuació es mostraran els resultats a la finestra del navegador.

Canvi d'emplaçament o supressió de la barra de cerca

Es pot moure o suprimir la barra de cerca personalitzant la barra d'eines.

Canvi de mida de la barra de cerca

Podeu augmentar o reduir la mida de la barra de cerca col·locant el punter a l'esquerra de la barra i esperar fins que aquest es transforma en una fletxa de dues puntes. Aleshores, cliqueu i arrossegueu aquesta fletxa a l'esquerra o a la dreta i canviar així la mida de la barra de cerca.

Motors de cerca inclosos

Per defecte, el Firefox en català inclou els motors de cerca següents, cada un més adient per a un tipus de cerca determinat:

• Google per a cercar al Web amb el Google
  • Yahoo per a cercar al Web amb el Yahoo.
  • DIEC2 per a consultar el diccionari normatiu de la llengua catalana.
  • Viquipèdia per a fer cerques a la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure.
  • Huubs per a consultar les darreres notícies als mitjans de l'àmbit català.
  • Llibres.cat per a conèixer les darreres novetats editorials i discogràfiques.

Canvi dels motors de cerca

El nom del motor de cerca actiu es mostra a la barra de cerca i s'identifica amb una petita icona. A l'exemple següent, el motor de cerca actiu és el Google. Per a canviar-lo, feu clic a la fletxa cap avall de la icona del motor de cerca, i seleccioneu-ne un altre. searchbar-dropdown-en.png

Gestió dels motors de cerca

A través del gestor dels motors de cerca podeu baixar-vos-en i instal·lar-vos-en més. Potser trobeu que us en calen per a consultar tipus de contingut específic, com ara articles enciclopèdics, receptes de cuina o lletres de cançons.

• Per a obrir el gestor dels motors de cerca, feu clic a la icona del motor i seleccioneu Gestiona el motors de cerca….

Addició de motors de cerca

Des del gestor dels motors de cerca

Al gestor de motors de cerca podeu afegir-ne de nous que hagin estat dissenyats per a utilitzar-los amb el Firefox.

1. Per a obrir el gestor dels motors de cerca, cliqueu a la icona del motor de cerca i seleccioneu Gestiona els motors de cerca....
  2. Per a afegir un motor de cerca, feu clic a Aconsegueix més motors de cerca…. Tot seguit es mostrarà la pàgina de motors de cerca del Mozilla Addons.
  3. Per a afegir un dels motors de cerca que s'hi mostrin, feu clic al botó Afegeix al Firefox. A continuació es mostrarà un diàleg d'adddició.

4. Per a començar a utilitzar el motor de cerca immediatament després que l'afegiu, feu clic a Comença a utilitzar-lo a partir d'ara.
  5. Per a afegir el motor de cerca seleccionat, cliqueu Afegeix.
  6. Tot seguit, el motor de cerca estarà disponible a la llista de motors de la barra de cerca.

Visitant un lloc web

Alguns llocs web ofereixen motors de cerca per tal que els pugueu afegir al Firefox. Aquests motors de cerca acostumen a ser específics del mateix lloc.

1. Per exemple, quan visiteu el lloc web del YouTube, el botó del motor de cerca adquireix una certa brillantor; això vol dir que el lloc web ofereix un motor de cerca que es pot instal·lar al Firefox:

2. Per a afegir el motor específic del lloc, obriu la llista de motors de cerca i cliqueu a Afegeix «YouTube Video Search».

3. A partir d'aquell moment, el motor de cerca apareixerà a la llista.

Supressió d'un motor de cerca

1. Feu clic a la icona del motor de cerca i seleccioneu Gestiona els motors de cerca… per a poder obrir-ne el gestor.
  2. Per a suprimir un motor de cerca, seleccioneu-lo de la llista, i feu clic a Suprimeix.

Si elimineu un motor de cerca predeterminat per accident, cliqueu a Restaura els motors per defecte per a poder-los recuperar.

• Si elimineu un motor de cerca que heu instal·lat per accident, caldrà que el torneu a instal·lar.

Reordenació dels motors de cerca

1. Feu clic a la icona del motor de cerca i seleccioneu Gestiona els motors de cerca... per a poder obrir-ne el gestor.
  2. Des del gestor de motors de cerca, seleccioneu el motor que voleu moure. Per a moure'l cap a dalt a la llista, cliqueu a Mou amunt. Per a moure'l cap a avall, cliqueu a Mou avall.

Paraules claus

Les paraules claus són una manera fàcil de cercar a llocs web determinats directament fent servir la barra d'ubicació del Firefox en comptes de la barra de cerca. Per exemple, podeu definir una paraula clau com ara diec per al motor de cerca del DIEC2. A continuació, escriviu-hi diec làmpada i premeu Retorn; tot seguit se cercarà làmpada al DIEC2. Per a més informació, consulteu Smart Keywords.

Des del gestor dels motors de cerca, podeu assignar paraules claus als motors de la barra de cerca.

1. Feu clic a la icona del motor de cerca i seleccioneu Gestiona els motors de cerca..., per a obrir-ne el gestor.
  2. Al gestor dels motors de cerca, seleccioneu aquell al qual voleu assignar-li una paraula clau.
  3. Feu clic a Edita la paraula clau....
  4. Al diàleg que s'obrirà, escriviu la paraula clau que voleu utilitzar amb aquell motor de cerca, i tot seguit feu clic a D'acord.

La llista de motors de cerca té la columna «paraula clau», on podeu veure la paraula clau associada a cada motor de la llista.

Suggeriments de cerca

Si cal, podeu permetre que el Firefox us mostri suggeriments de cerca. Quan aquests estan habilitats, a mesura que escriviu a la barra de cerca, se us presentarà una llista de coincidències a partir de les lletres que hàgiu escrit fins a aquell moment. En comptes d'escriure allò que pogués quedar de la cadena de cerca que teníeu pensada, podeu desplaçar-vos a través de la llista de suggeriments per tal de trobar-ne un que us pogués ser d'interès.

• Per a habilitar els suggeriments de cerca per a tots els motors que tingueu instal·lats, seleccioneu Mostra suggeriments de cerca al gestor dels motors de cerca. Per a més informació, consulteu search suggestions.

L'article us ha semblat útil?

Please wait...