Rett feilen "Systemet for bokmerker og historikk vil ikke fungere"

Ser du denne feilen når du starter Firefox?

Systemet for bokmerker og historikk vil ikke fungere fordi en av filene til Firefox er i bruk av et annet program. Noen sikkerhetsprogrammer kan forårsake dette problemet.

Denne feilen dukker opp når Firefox ikke får tilgang til en databasefil som lagrer bokmerker og historikk (places.sqlite) og relaterte nettstedsikoner (favicons.sqlite). Denne artikkelen beskriver mulige løsninger.

Om du ikke får opp feilmeldingen vist over, prøv en av disse artiklene isteden:

Løsning 1: Gjør en omstart av datamaskinene din

De mest vanlige årsakene til denne feilen er at et annet program bruker filen, eller et problem med filen som oppstod da datamaskinen ble slått av ukontrollert (som et strømbrudd). Den gode nyheten er at i de fleste tilfeller vil en omstart av datamaskinene med en ny oppstart av Firefox løse begge problemer.

Løsning 2: Lag en ny database

Om ikke omstart av datamaskinen løser problemet kan du løse det ved å la Firefox lage en ny places og favicon database for deg. Slapp av, det er ikke så vanskelig som det høres ut.

Del 1 – Åpne profilmappen din

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.

La profilmappen i Windows Utforsker stå oppe – fortsett til del 2.

Del 2 – Opprett en ny database

1. (Valgfritt) Opprett en sikkerhetskopi av bokmerkene din.
  2. Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt. Vent til Firefox er helt avsluttet.
  3. I profilmappen til Firefox, finn og slett (eller gi nytt navn til) filene favicons.sqlite og places.sqlite.
    • Du kan gi filene nytt navn isteden for å slette dem, for å ha dem som en sikkerhetskopi. For hver av dem, høyreklikk på filen og velg Gi nytt navn fra menyenklikk en gang på filen for å velge den, klikk en gang til på filnavnet for å gjøre det redigerbart, og legg til .old på slutten av navnet.
  4. Slett også filene favicons.sqlite-shm, favicons.sqlite-wal, places.sqlite-shm og places.sqlite-wal, om du finner dem.
  5. Til slutt starter du Firefox på nytt.
    • Når Firefox starter, opprettes nye favicons.sqlite og places.sqlite databasefiler. Historikken din vil være borte, men Firefox vil automatisk gjenopprette bokmerkene dine fra den nyeste bookmarkbackups-filen.
    • Om bokmerkene dine ikke ble gjenopprettet, forsøk trinnene beskrevet i artikkelen Gjenopprett slettede eller manglende bokmerker.

Hjelp! Dette løste ikke problemet

Om ingen av instruksjonene over løste problemet, kan det være du kan løse problemet ved å opprette en ny Firefox-profil. Du kan bruke disse instruksjonene til å opprette en ny Firefox-profil og angi den som standardprofil. Når du starter Firefox på nytt, åpner den fra den nye profilen, og forhåpningsfullt vil du ikke lenger se feilmeldingen. Så kan du kopiere viktig informasjon inn i den nye profilen og, om nødvendig, gjenopprette bokmerker fra en sikkerhetskopi, om du har en.