Sett opp brannmurer så Firefox gis tilgang til Internett

(Omdirigert fra Firewalls)

En brannmur er et sikkerhetsprogram som kontrollerer alle oppkoblinger datamaskinen din gjør mot Internett. Den kan være en del av en Internett sikkerhets-suite, eller være et helt frittstående program. De fleste brannmurer stopper Internett-tilgang for alle program, eller en ny versjon av program den kjenner til, med mindre du eksplisitt har tillatt tilgang. Denne artikkelen hjelper deg å finne informasjonen du behøver for å sette opp brannmuren så den virker sammen med Firefox.

Merk: I noen tilfeller hjelper det ikke å slå av Internett sikkerhetsprogramvare eller brannmur, fordi deler av den vil fortsatt kjøre. Et program med status "Stoppet" kan derfor fremdeles blokkere Firefox.

Finn ut hvilken brannmur er i bruk

Hvis du vet hvilken brannmur eller Internett sikkerhets-suite du bruker, hopp til neste avsnitt.

Avhengig av hvilken Windows-versjon du bruker, gjør følgende:

• Windows 10: Finn informasjon i Windows Kontrollpanel, System og sikkerhet i Sikkerhets-avsnittet.
  • Windows 7/8: Finn informasjon i Sikkerhets-avsnittet i Windows Aksjonsenter.

Om du ikke finner ut noe om brannmuren din ved hjelp av det som er som beskrevet over, forsøk å kjøre Enum Process (ikke laget av Mozilla), et program som finner mange vanlige brannmurer:

1. Lats ned Enum Process.
  2. Etter nedlasting, dobbelklikk på EnumProcess.exe.
  3. Velg Run, om nødvendig.
  4. Velg Simple i nedtrekksmenyen til høyre.

Bildet "simple_enumprocess.PNG" finnes ikke.
  5. Klikk på List Processes.

Bildet "listprocesses_enumprocess.PNG" finnes ikke.

Oppsett av brannmurer

For Windows Brannmur, les Sett opp Windows brannmur for å gi Firefox tilgang til Internett. For andre brannmurer, ta kontakt med produsenten.

Konsulter distributørens brannmur-dokumentasjon.