Wat is plugin-container

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit artikel voor details.
Einde van ondersteuning voor Flash: net als andere browsers en Adobe heeft Firefox aan het einde van 2020 de ondersteuning voor Flash beëindigd. Lees Einde ondersteuning voor Adobe Flash voor meer informatie.

Plug-ins worden apart van Firefox geladen, waardoor het Firefox-hoofdproces geopend kan blijven als een plug-in crasht. Dit artikel legt uit waarvoor plugin-container bedoeld is.

Wat is een plug-in?

Een plug-in is een stukje software dat internetinhoud weergeeft die Firefox van zichzelf niet kan verwerken. Hieronder vallen doorgaans video, audio, onlinespellen en presentaties die in bedrijfseigen formaten zijn gemaakt. Plug-ins worden gemaakt en verspreid door de bedrijven die deze bedrijfseigen formaten maken. Enkele algemeen bekende plug-ins zijn Adobe Flash, Java en Silverlight. Voor meer informatie over plug-ins, zie Plug-ins gebruiken voor het afspelen van geluid, video, spellen en meer.

Wat is plugin-container.exe?

Elke plug-in wordt apart van Firefox geladen in een plugin-container.exe-proces, waardoor het Firefox-hoofdproces (firefox.exe) geopend kan blijven als een plug-in crasht. Er worden net zoveel plugin-container.exe-processen gestart als plug-ins, vanaf het opstarten van de Firefox-sessie. Voor meer informatie over crashes van plug-ins, zie Crashrapporten van plug-ins verzenden om Mozilla Firefox te helpen verbeteren.

Hebt u problemen?

Als sommige plugin-container.exe-processen veel computerbronnen gebruiken, zie dan Firefox gebruikt te veel geheugen (RAM) - Het probleem verhelpen.