Profielen - Waar Firefox uw bladwijzers, wachtwoorden en andere gebruikersgegevens bewaart

(Doorgestuurd vanaf Profiles)

Alle wijzigingen die u in Firefox aanbrengt, zoals uw startpagina, welke werkbalken u gebruikt, extensies die u hebt geïnstalleerd, opgeslagen wachtwoorden en uw bladwijzers, worden in een speciale map opgeslagen, een profiel genaamd. Uw profielmap wordt gescheiden van het Firefox-programma bewaard, zodat uw gegevens nog steeds aanwezig zijn als er ooit iets misgaat met Firefox. Het betekent ook dat u Firefox kunt de-installeren zonder uw instellingen te verliezen en dat u Firefox niet opnieuw hoeft te installeren om uw gegevens te wissen of een probleem op te lossen.

Hoe vind ik mijn profiel?

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
  • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

Uw profiel vinden zonder Firefox te openen

Firefox bewaart uw profielmap standaard op de volgende locatie op uw computer:
C:\Users\<uw Windows-gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\
Windows verbergt standaard de map AppData, maar u kunt uw profielmap als volgt vinden:

1. Druk op Windows Key+R op het toetsenbord. Er wordt een dialoogvenster Uitvoeren geopend.
  2. Typ het volgende in:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
  3. Klik op OK. Er wordt een venster geopend dat profielmappen bevat.
  4. Dubbelklik op de profielmap die u wilt openen. Als u maar één profiel hebt, zal de map ervan ‘default’ in de naam bevatten.
  1. Klik vanaf het startscherm op de tegel Bureaublad. De bureaubladweergave wordt geopend.
  2. Wijs op het bureaublad de rechterbenedenhoek aan om de Charms te openen.
  3. Selecteer de charm Zoeken. De zijbalk Zoeken wordt geopend.
  4. Typ in het zoekveld:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    zonder op Enter te drukken. Er wordt een lijst met profielmappen geopend.
  5. Klik op de profielmap die u wilt openen (deze wordt in een venster geopend). Als u maar één profiel hebt, bevat de naam ervan ‘default’.
  1. Klik op de Windows-knop Start. Het startmenu wordt geopend.
  2. Typ in het zoekveld onderaan het startmenu:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    zonder op Enter te drukken. Er verschijnt een lijst met profielen bovenaan het startmenu.
  3. Klik op de profielmap die u wilt openen (deze wordt in een venster geopend). Als u maar één profiel hebt, bevat de naam ervan ‘default’.

• U kunt uw profiel ook vinden door op de toets Windows Key te drukken en vervolgens te typen: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
Noot: om Windows in te stellen om de map AppData en andere verborgen bestanden en mappen te tonen, zie Verborgen bestanden weergeven - Windows Help.
  1. Klik op de Windows-knop Start and selecteer Uitvoeren….

2. Typ:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    en klik vervolgens op OK.
    Er wordt een venster geopend met profielmappen.
  3. Dubbelklik op de profielmap die u wilt openen. Als u maar één profiel hebt, bevat de naam ervan ‘default’.
  1. Klik op het Finder-pictogram in het dock. Klik in de menubalk op het menu Ga, houd de toets Option of Alt ingedrukt en selecteer Bibliotheek. Er wordt een venster geopend dat uw map Bibliotheek bevat.
  2. Open de map Application Support, daarna de map Firefox en tot slot de map Profiles.
  3. Uw profielmap bevindt zich binnen deze map. Als u maar één profiel hebt, zal de map ervan ‘default’ in de naam bevatten.
  1. (Ubuntu) Klik op het menu Locaties in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Thuismap. Er zal een venster Bestandsverkenner verschijnen.
  2. Klik op het menu Beeld en selecteer Verborgen bestanden tonen als dit nog niet is aangevinkt.
  3. Dubbelklik op de map met de naam .mozilla,
  4. Dubbelklik op de map met de naam firefox. Uw profielmap bevindt zich binnen deze map. Als u maar één profiel hebt, zal de map ervan ‘default’ in de naam bevatten.

Welke informatie wordt er in mijn profiel bewaard?

Noot: dit is geen volledige lijst. Alleen belangrijke informatie wordt beschreven.

Bladwijzers, downloads en navigatiegeschiedenis:

• places.sqlite
    Dit bestand bevat al uw Firefox-bladwijzers en lijsten van alle bestanden die u hebt gedownload en websites die u hebt bezocht.
  • bookmarkbackups
    In deze map worden reservekopiebestanden van bladwijzers bewaard die kunnen worden gebruikt om uw bladwijzers te herstellen.
  • favicons.sqlite
    Dit bestand bevat alle favicons voor uw Firefox-bladwijzers.

Voor meer informatie, zie Bladwijzers in Firefox en Reservekopieën van uw bladwijzers maken of naar een andere computer verplaatsen.

Wachtwoorden:

Website-afhankelijke voorkeuren:

Zoekmachines:

Persoonlijk woordenboek:

Geschiedenis voor autoaanvullen:

Cookies:

• cookies.sqlite
    Een cookie is een beetje informatie dat op uw computer is opgeslagen door een website die u hebt bezocht. Doorgaans is dit iets als uw websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus. Cookies worden allemaal bewaard in dit bestand.

DOM-opslag:

DOM-opslag is ontworpen om een groter, veiliger en makkelijker te gebruiken alternatief te leveren voor het opslaan van gegevens in cookies. (webappsstore.sqlite
Informatie voor websites wordt bewaard in dit bestand.

• chromeappsstore.sqlite
    Dit bestand bewaart informatie voor about:*-pagina’s.

Extensies:

Instellingen voor beveiligingscertificaten:

• cert9.db
    Dit bestand bewaart al uw instellingen voor beveiligingscertificaten en eventuele SSL-certificaten die u in Firefox hebt geïmporteerd.

Instellingen voor beveiligingsapparaten:

• pkcs11.txt
    Dit bestand bewaart de configuratie van beveiligingsmodules.

Downloadacties:

• handlers.json
    Dit bestand bewaart uw voorkeuren die bepalen wat Firefox moet doen als het een bepaald type bestand tegenkomt. Dit zijn bijvoorbeeld de instellingen die bepalen of Firefox een PDF-bestand met Acrobat Reader moet openen wanneer u er op klikt. Voor meer informatie, zie Bestandstypes en downloadacties in Firefox beheren.

Opgeslagen sessie:

Vensterposities en dialoogvensterinstellingen:

• xulstore.json
    Dit bestand bewaart de grootte en positie van het hoofdscherm van Firefox en het venster Bibliotheek, geselecteerde kolommen in het venster Bibliotheek en uitgevouwen mappen in de Bladwijzerzijbalk en de Geschiedeniszijbalk.

Gebruikersvoorkeuren:

• prefs.js
    Dit bestand bevat aangepaste gebruikersvoorkeursinstellingen, zoals aangebrachte wijzigingen in het dialoogvenster OptiesVoorkeurenInstellingen van Firefox en in aanpassingen van werkbalken (Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen). Het optionele bestand user.js, als dit bestaat, heeft voorrang op aangepaste voorkeuren.

Containers:

Werken met profielen