Gebruikersnamen en wachtwoorden worden niet opgeslagen

Firefox bevat ingebouwd wachtwoordenbeheer, waarmee u de gebruikersnamen en wachtwoorden kunt beheren die u gebruikt om u bij websites aan te melden. Dit artikel legt uit waarom uw aanmeldingen mogelijk niet worden opgeslagen.

Instellingen van Firefox voor aanmeldingen en wachtwoorden

Als u de functie Automatisch invullen hebt uitgeschakeld, dan vult Firefox uw aanmeldgegevens niet in. Om deze instelling te wijzigen:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Wachtwoorden.
    • De Firefox-pagina about:logins wordt geopend in een nieuw tabblad.
  3. Klik op het Firefox-aanmeldingenmenu Three dot menu en klik daarna op OptiesVoorkeuren.

Firefox logins menuFx122 WIN 3 Dot Menu Options
    • Het paneel Privacy & Beveiliging van Firefox wordt geopend bij de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden.
    Fx115LoginsAndPasswords-Simplified
  4. Plaats een vinkje naast Vragen voor opslaan van aanmeldingen en wachtwoorden voor websites om een prompt te zien.
  5. Plaats een vinkje naast Aanmeldingen en wachtwoorden automatisch invullen, zodat u ze niet elke keer hoeft in te typen.
  1. Klik rechtsbovenin op de menuknop Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Selecteer vervolgens Wachtwoorden.
    Menu passwords option
    • De Firefox-pagina about:logins wordt geopend in een nieuw tabblad.
  2. Klik rechtsbovenin op het aanmeldmenu van Firefox Three dot menu en selecteer vervolgens VoorkeurenOpties.
    Firefox logins menuFx122 WIN 3 Dot Menu Options
    • Het paneel Privacy & Beveiliging van Firefox wordt geopend bij de sectie Wachtwoorden.
  3. Plaats een vinkje naast Vragen om wachtwoorden op te slaan om een prompt te zien.
    Ask to save passwords option
  4. Plaats een vinkje naast Gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch invullen, zodat u ze niet elke keer hoeft in te typen.
    Fill usernames and passwords automatically option

Probeer, nu u Firefox hebt geconfigureerd om wachtwoorden te onthouden, nog eens bij de website aan te melden.

Software voor wachtwoordenbeheer

Misschien gebruikt u software voor wachtwoordenbeheer, mogelijk opgenomen als een functie in beveiligingssoftware, die voorkomt dat Firefox wachtwoorden opslaat. Controleer de instellingen van uw wachtwoordenbeheersoftware. Voor meer informatie, zie Waar worden mijn aanmeldingen opgeslagen?

Prompt voor Wachtwoord onthouden wordt niet getoond

Sommige versies van grafische stuurprogramma’s kunnen problemen hebben met het tonen van prompts. Volg de stappen in Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen om te zien of dit bij u het geval is.

Websites verbieden het opslaan van wachtwoorden

Om veiligheidsredenen staan sommige websites het opslaan van wachtwoorden niet toe. Als u de bovenstaande stappen hebt gevolgd, maar nog steeds niet wordt gevraagd een wachtwoord op te slaan wanneer u zich bij een bepaalde website aanmeldt, kan de website het opslaan van wachtwoorden hebben uitgeschakeld.

Gebaseerd op informatie van User name and password not remembered (mozillaZine KB)