Add-ons die bij het bijwerken van Firefox zijn uitgeschakeld weer inschakelen

Vanaf Firefox-versie 57 werken alleen nog extensies die met WebExtensions-API’s zijn gebouwd. Niet zeker of dit voor uw add-ons geldt? Zie Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd en deze veelgestelde vragen voor details.

Als u Firefox bijwerkt, worden automatisch uw add-ons gecontroleerd en wanneer mogelijk naar compatibele versies bijgewerkt. Als een add-on niet kan worden bijgewerkt en niet meer compatibel is, schakelt Firefox deze uit. Dit artikel beschrijft hoe u die add-ons kunt bijwerken en weer kunt laten werken.

Noot: als een add-on is uitgeschakeld en een melding (Naam van add-on) kon niet worden geverifieerd voor gebruik in Firefox verschijnt, zie dan Add-on-ondertekening in Firefox.

Controleren op nieuwe versies van uw add-ons

Firefox controleert eenmaal per dag op nieuwe versies van uw add-ons en werkt deze automatisch bij, maar u kunt op elk gewenst moment handmatig op nieuwe versies controleren.

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx89menuButton’ bestaat niet. om het menupaneel uit te vouwen.
  2. Klik op Add-ons en thema’s. De pagina Add-onbeheerder wordt geopend.
  3. Klik op Fx91UpdateAddonIcon op de pagina Add-onbeheerder en selecteer Controleren op updates. Als Firefox updates vindt, worden deze automatisch gedownload.
  4. Klik op Nu bijwerken of herstart Firefox om de update te voltooien.

Zoeken naar updates op de website van de add-on

Sommige add-onschrijvers leveren verschillende versies van hun add-on voor verschillende versies van Firefox, zodat bijwerken via de add-onbeheerder niet werkt. In dit geval is er mogelijk een update beschikbaar op de website van de add-on.

1. Zoek in de Add-onbeheerder naar de incompatibele add-on in de lijst.
  2. Klik op de ellipsis (drie puntjes) en selecteer Beheren om details over die add-on te zien.
  3. Klik op de koppeling naast Startpagina. U wordt naar de startpagina van die add-on geleid.
  4. Download de meest recente versie van de add-on vanaf de startpagina.
Noot: als er geen versie van de add-on beschikbaar is die werkt, kan het helpen contact met de makers van de add-on op te nemen via de desbetreffende website.

Zoeken naar alternatieven

Mogelijk zijn er meer add-ons met gelijkwaardige functies die met uw versie van Firefox compatibel zijn. De Add-ons-website is een goede plek om naar alternatieven te zoeken.