Afspil Windows Media-filer i Firefox med Windows Media-plugin'et

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Understøttelse af alle NPAPI-plugins undtagen Adobe Flash stoppede i Firefox version 52. Læs denne artikel for detaljer.

Hvis du er kommet frem til denne artikel via et link i værktøjslinjen Babylon Toolbar, og du gerne vil slippe af med værktøjslinjen, så læs artiklen Sådan fjernes Babylon fra værktøjslinjen, som startside og som søgetjeneste for vejledning.

For at kunne afspille Windows Media-filer i Firefox skal Firefox have Windows Media Player-plugin'et installeret.

Denne artikel beskriver, hvordan du kan søge efter og installere Windows Media Player-plugin'et.
Selvom du allerede har Windows Media Player installeret, kan du stadig mangle det plugin, der kræves for at afspille Windows Media-lyd og -video, som er indlejret i websider.

Bemærk: 64-bit-versionen af Firefox genkender og understøtter kun plugin'ene Adobe Flash og Microsoft Silverlight.

Mplayer er en populær medieafspiller til Linux, der kan afspille Windows Media-filer. For at bruge Mplayer til at afspille en Windows Media-stream i Firefox, skal du installere disse to pakker: gnome-mplayer og gecko-mediaplayer. Din Linux-distribution har muligvis disse pakker klar til installation.

Microsoft ophørte Macintosh-version af Windows Media Player i 2006. Erstatningen, Flip4Mac, som tilføjede Windows Media-understøttelse til QuickTime, blev distributeret gratis indtil 1. maj 2014, da Telestream begyndte at tage betaling for Flip4Mac Player. Læs denne Telestream-artikel for mere information.

Hvis du ønsker en gratis afspiller til mange forskellige medietyper, inklusive Windows Media, kan du prøve VLC Media Player til Mac OS X. For at afspille indlejret lyd- og videoindhold på websider skal du hente VLC Web Browser plugin package (tilgængelig fra rullemenuen Download VLC). Du kan finde andre alternativer i Mac App Store.

Følgende gælder for Windows og Linux med Windows Media-plugin installeret.

Kontrollér om plugin'et er installeret

Vigtigt: Windows Media-plugin er nu deaktiveret som standard, og vises ikke i fanebladet Tilføjelser. Læs disse instruktioner for at aktivere det igen.

For at se, om du allerede har plugin'et installeret:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Rul ned på listen, og kig efter:
    Microsoft® Windows Media Player Firefox Plugin
    np-mswmp.dll

WMP Fx23
    • Hvis det findes, er plugin'et installeret.
    • Hvis det ikke findes, så fortsæt til afsnittet Installation af plugin'et.

Installation af plugin'et

1. Gå til downloadsiden på Interoperability Bridges.
    • Siden Interoperability Bridges indeholder også en mere detaljeret installationsvejledning.
  2. Klik på "Download Now". Du blive blive spurgt, om du vil gemme filen.
  3. Gem filen på dit skrivebord.
  4. Når filen er hentet, så kør den, og plugin'et vil blive installeret.
  5. Når installationen er færdig, så luk Firefox:
    • Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  6. Når Firefox er helt lukket, så start Firefox igen.
  7. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  8. Søg efter plugins.load_appdir_plugins
  9. Dobbeltklik på plugins.load_appdir_plugins for at ændre værdien til true.
  10. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut. Når Firefox er genstartet, vil plugin'et blive aktiveret.

Afprøv plugin'et

Det følgende link er til en testside, der kræver Windows Media Player-plugin'et. Hvis afspilleren indlæser og afspiller, er plugin'et korrekt installeret:

Aktivér eller deaktivér plugin'et

Du kan deaktivere og aktivere Windows Media Player-plugin'et i fanebladet Tilføjelser.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Windows Media Player-plugin'et i listen med plugins.
    • Hvis du vil deaktivere plugin'et, så klik på rullemenuen og vælg Aktiver aldrig.
    • Hvis du vil genaktivere plugin'et, så klik på rullemenuen og vælg Aktiver altid.

Hvis plugin'et er deaktiveret, vil sider med indlejret Windows Media-indhold, som fx "Windows Media-test" ikke virke, og hvis du henter en Windows Media-fil, vil Firefox spørge dig om, hvad den skal gøre med filen i stedet for automatisk at åbne den.

Link til mediefiler

Windows Media-formater, der håndteres af plugin'et, inkluderer asf, asx, wm, wma, wax, wmp, wmv og wvx. Når du klikker på et link til at hente en Windows Media-fil, og plugin'et er aktiveret, vil filen automatisk åbne i Firefox ved at bruge plugin'et. Hvis du ikke ønsker, at dette skal ske, kan du vælge en anden handling til Windows Media-filer under Firefox indstillinger|Programmer. Læs mere i artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil.

Fejlsøgning

Hvis du har problemer med Windows Media-indhold, så læs Løs almindelige lyd- og videoproblemer.

Baseret på information fra Windows Media Player (mozillaZine KB)