Indstillinger i Firefox

(Viderestillet fra Options window)

Denne artikel opsummerer indstillingerne i Firefox. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.

Generelt

Under Generelt finder du følgende indstillinger:

Generelt
Opstart, Importer browserdata og Faneblade: Her kan du gøre Firefox til din standard-browser. Du kan indstille Firefox til at gendanne din forrige session ved opstart, importere data fra en anden browser og vælge, hvordan faneblade åbnes.

Sprog og udseende
Websteds-udseende, Farver, Skrifttyper, Zoom og Sprog: Her kan du ændre indstillinger for udseendet af websteder i Firefox, ændre de skrifttyper og farver, websteder bruger, ændre størrelsen på websidens indhold, du kan vælge det sprog, der skal benyttes i brugerfladen i Firefox, samt vælge det sprog, du foretrækker at få vist sider på. Her kan du også aktivere stavekontrollen i Firefox.

Filer og programmer
Filhentning, Programmer og Indhold beskyttet af digital rettigheds-styring (DRM): Her kan du vælge den mappe, Firefox gemmer hentede filer i. Du kan også vælge, hvilket program der skal bruges eller den handling, der skal udføres, for forskellige filtyper. Og du kan vælge, om Firefox skal afspille DRM-kontrolleret indhold.

Firefox-opdateringer
Her kan du se din opdateringshistorik og ændre opdateringsindstillinger for Firefox.

Ydelse
Her kan du tilpasse Firefox' ydelses-indstillinger.

Browsing
Her finder du indstillinger for scrolling, brugen af din markør til navigation på websider (Caret Browsing-tilstand), og indstillinger for søgning efter tekst på websider.

Forbindelsesindstillinger
Her kan du skifte forbindelsesindstillinger for Firefox og konfigurere en proxy til at tilgå internettet.

Hjem

Under Hjem finder du følgende indstillinger:

Nye vinduer og faneblade
Her kan du vælge, hvad du ser, når du åbner din startside; et nyt Firefox-vindue eller et nyt faneblad. Du kan sætte din startside til Firefox' standard-startside, en tom side eller en valgfri webadresse; du kan indstille nye faneblade til at vise Firefox' standard-startside eller en tom side.

Indhold på Firefox' startside
Her kan du vælge, om du vil skjule eller have vist indhold på Firefox' standard-startside eller siden Nyt faneblad, herunder Søgning på internettet, genveje til mest besøgte websider, Anbefalet af Pocket og seneste aktivitet. For mere information om disse funktioner, læs artiklerne Tilpas elementer på siden Nyt faneblad i Firefox.

Søgning

Søgning indeholder indstillinger relateret til den søgetjeneste, Firefox bruger som standard, indstillinger for adressefeltet, samt andre søgeindstillinger. For mere information, læs artiklen Skift dine søgeindstillinger i Firefox.

Privatliv & sikkerhed

Under Privatliv & sikkerhed finder du følgende indstillinger:

Beskyttelse af privatliv
Udvidet beskyttelse mod sporing, Cookies og websteds-data, Formularer & adgangskoder, og Historik og Adressefelt: Her kan du indstille funktionerne Udvidet beskyttelse mod sporing og Spor mig ikke (Do Not Track). Du kan håndtere cookies, websteds-data, og rydde cached webstedsindhold. Og du kan håndtere adgangskoder, og browser- og filhentningshistorik samt formular- og søgehistorik. Her kan du også indstille, hvordan adressefeltet virker.

Tilladelser
Her kan du angive, hvilke websteder der må sende dig beskeder og vise dig pop op-vinduer, og om Firefox skal advare dig, når websteder prøver at installere tilføjelser.

Indsamling og brug af data i Firefox
Her kan du angive, om Firefox skal sende tekniske data og data om brug, installere og afvikle undersøgelser og sende fejlrapporter til Mozilla.

Sikkerhed
Beskyttelse mod vildledende indhold og farlig software, Certifikater og Tilstanden Kun-HTTPS: Her kan du se og håndtere certifikater og sikkerhedsmoduler, blokere farligt indhold eller filhentninger samt aktivere eller deaktivere Tilstanden Kun-HTTPS i Firefox.

Synkronisering

Under Synkronisering kan du oprette og håndtere en Mozilla-konto, som er nødvendig, hvis du vil gøre brug af visse Mozilla-tjenester, herunder Sync. Læs artiklerne Hvordan opsætter jeg Firefox Sync? og Hvordan vælger jeg, hvad der synkroniseres i Firefox? for mere information.